Na mapi CNN-a Slavjansk je na Krimu

CNN je u svom izveštaju o povlačenju proruskih snaga iz Slavjanska i Kramatorska na jugoistoku Ukrajine prikazala mapu na kojoj su ta dva grada na Krimu.
CNN je u svom izveštaju o povlačenju proruskih snaga iz Slavjanska i Kramatorska na jugoistoku Ukrajine prikazala mapu na kojoj su ta dva grada na Krimu.

U osvrtu na greške američke mreže kada je u pitanju poznavanje geografije, Raša tudej podseća i na jedno nedavno istraživanje američkog lista Vašington post koje je pokazalo da tek svaki šesti Amerikanac može da locira Ukrajinu na mapi sveta.

Prema toj anketi, sprovedenoj u aprilu, mnogi veruju da je Ukrajina na Grenlandu, u Africi, blizu Portugala, pa čak i u Sjedinjenim Američkim Državama.

Rezultati ankete Vašington posta takođe ukazuju na paradoks da su za američku vojnu intervenciju najviše oni ispitanici čiji su odgovori o lokaciji Ukrajine na mapi sveta bili pogrešni.

  • Vojvodjanska Republika

    07.07.2014 12:15
    Ih, nije to nista. U Srbiji na svim TV stanicama Vojvodinu zovu "severna srbija" pa nikom nista. Nije mi samo jasno odakle je to doslo. No, kad se uzme u obzir broj dokrotata u Srbiji .....
  • 06.07.2014 17:39
    dva prsta čela, tupav izraz lica i sve što uz to ide (neukost sa bezrezervnom podrškom svakoj gluposti svojih političara) je idealna radna snaga kapitalističke privrede - sa njima je lako manipulisati - a to i nama pokušavaju da nature sa na žalost dosta uspeha
  • Sedam

    06.07.2014 13:38
    ...a što je sve, naravno, dokaz da je Ukrajina Rusija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.