VIDEO: Kaciga koja upozorava biciklistu na nadolazeće vozilo i obrnuto

Kompanija Volvo je proizvela novu kacigu koja upozorava biciklistu da se u njegovoj blizini nalazi automobil u pokretu, i vozača automobila na biciklistu.
Kompanija Volvo je proizvela novu kacigu koja upozorava biciklistu da se u njegovoj blizini nalazi automobil u pokretu, i vozača automobila na biciklistu.

Švedski proizvođač se udružio sa proizvođačem zaštitne sportske opreme, kompanijom POC i Ericssonom, i zajednički su napravili prototip kacige čiji je zadatak da unapredi sigurnost.

Uređaj poseduje senzore koji šalju upozorenja biciklisti i vozaču automobila u vidu informacije da se približavaju jedan drugom.

Vozači dobijaju upozorenje da je biciklista blizu, čak i ako nije u vidnom polju, čime im se ostavlja dovoljno vremena da uspore. U međuvremenu, biciklista koristi aplikaciju koja određuje njegovu poziciju. Ako se predviđa sudar, upali se svetlo na kacigi.

Volvo će predstaviti kacigu na Consumer Electronics Showu u januaru.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.