"Pametan krevet" nadzire decu dok spavaju

Na sajmu potrošačke elektronike CES (Consumer Electronic Show), održanom u Las Vegasu, predstavljen je "pametan krevet" (sleep IQ kids), koji nadzire decu tokom spavanja.
Na sajmu potrošačke elektronike CES (Consumer Electronic Show), održanom u Las Vegasu, predstavljen je "pametan krevet" (sleep IQ kids), koji nadzire decu tokom spavanja.

Krevet sadrži razne aplikacije koje garantuju miran san mališana. Tako, na primer, senzori postavljeni na krevetu omogućavaju da se prati vreme koje je potrebno da se dete uspava, zatim kvalitet njegovog sna, da li je regenerišući ili nije.

"Pametan krevet" može da upozorava roditelje preko smartfona ili tableta o tome kada se dete budi ili kada je zaspalo, tako da se na daljinu može ugasiti lampa instalirana na krevet. Pored toga, uzglavlje kreveta se diže kada dete želi da čita, kada treba da se umiri ako kašlje, ili ako ima astmatični napad...

Taj krevet, urađen u visokoj tehnologiji, još ne čita priče kao što to čine roditelji, ali može da kontroliše da li je ispoštovan obavezan ritual pred spavanje: pranje zuba, oblačenje pidžame i ostalo, a takođe počinje da svetli noću kada deca hoće da idu u toalet, ili kada se probude i ustaju jer se plaše mraka.

Krevet će se naći u prodaji do kraja godine u SAD i koštaće 1.000 dolara (oko 846 evra), dok klasični kreveti koštaju u proseku 200 do 300 evra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.