Slavlje na Spensu, Vojvodina u svom prvom evropskom finalu

Odbojkaši Vojvodine izborili su večeras plasman u finale Čelendž kupa pošto su i u drugom duelu bili bolji od Stroitelja.
Odbojkaši Vojvodine NS seme izborili su večeras plasman u finale Čelendž kupa pošto su i u drugom polufinalnom duelu bili bolji od Stroitelja iz Minska rezultatom 3:2.

Posle nešto više od dva sata igra rezultat je po setovima bio 23:25, 24:26, 25:22, 25:15 i 15:10.

Vojvodina je gubila 2:0, ali je smogla snage da dobije naredna dva seta koja su joj garantovala prolaz dalje jer su u prvom meču u Belorusiji crveno-beli slavili sa 3:1.

Publika u maloj sali na Spensu je na nogama dočekala kraj četvrtog seta, koji su Novosađani večeras odigrali najbolje što znaju, kada su morali da idu na sve ili ništa. A nije dobro počelo, u prvom su vodili 20:16 pa su ga izgubili, u drugom su posustali u samoj završnici, da bi u trećem ipak uspeli da se uzdignu i vrate u meč. U petom setu domaći igrači su igrali rasterećeno i za publiku, nasuprot potpuno indisponiranim gostima iz Minska.

U finalu će Vojvodina igrati sa Benfikom koja je eliminisala italijansku Ravenu. U finalu se igraju dva meča, prvi na Spensu 8. aprila, a revanš je u Lisabonu 12. aprila.

Podsetimo, Vojvodina je ove godine već osvojila nacionalni kup, a u polufinalu plej-ofa slede joj dueli sa Crvenom zvezdom. (S.K.)

  • Moša Pućko

    30.03.2015 10:50
    Koja je "zdrava priča" ?
    Odbojkaški klub Vojvodina vode ljudi koji su ceo svoj život proveli u sportu. A Fudbalski klub Vojvodina ? Koje kreature vode njega ? Mislite o tome....
  • USV

    30.03.2015 06:48
    Bravo ...!!!
    Bravo momci,kao Feniks,počeli loše,a nastavili sa toliko želje i energije da pobeda nije dolazila u pitanje. Ali nešto drugo želim da napišem, ne znam šta treba da se desi, a da "javni servis" ove države javi kako tamo neki momci iz Novog Sada igraju polufinale evropskog takmičenja, da dobro ste čuli,evropskog u zemlji bivših olimpijskih i evropskih šampiona ! Sramota na kvadrat, fokus svih medija je naravno bio na fudbalu gde se sramota ne može meriti ni jednom mernom jedinicom ...! Srećno protiv portugalaca.
  • Srđan

    30.03.2015 05:44
    Svaka čast
    Bravo momci!!Odlična utakmica.Jedina zamerka koju imam nije upućena klubu i igračima.Ne mogu da verujem da ovakva utakmica ne može da napuni veliku salu SPENSA.Bio sam iznenađen činjenicom da se polufinale evropskog kupa igra u maloj sali!!!Sramota za Novosađane.Stvarno ne mogu da verujem!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.