La Rioha prejaka za Vojvodinu

Rukometaši Vojvodine poraženi su od La Riohe rezultatom 31:26 u 5. kolu C grupe Lige šampiona.

Rukometaši Vojvodine poraženi su od La Riohe rezultatom 31:26 u 5. kolu C grupe Lige šampiona.

Na današnjoj utakmici Vojvodina nije ponovila igru iz Prešova, igrali su solidnu odbranu, ali nedovoljno da zaustave danas fantastična krila španske ekipe. Podigli su intenzitet odbrane tek u drugom poluvremenu, golman Perović je zamenio Arsenića i sa 7 odbrana zaustavio tandem Rodrigez - Fernandez, ali sve to nije bilo dovoljno za preokret. Ono što danas nije funkcionisalo u domaćoj ekipi je napad, ali treba reći i da Novosađani nisu imali sreće jer su 7 puta pogađali okvir gola

Pred oko 2.000 navijača u velikoj sali Spensa najefikasniji igrač ekipe iz Novog Sada bio je Bojan Todorović sa 5 golova, a isto toliko je postigao i Zoran Nikolić. U španskoj ekipi najbolji pojedinac bio je Pedro Rodrigez sa 7 pogodaka, a isto toliko postigao je i Anhel Fernandes.

Dobro su otvorili meč Novosađani, bili su agresivni u odbrani i nisu dozvolili Špancima da se u samom startu odlepe, iako su poveli sa 2:0. Napravili su gosti seriju od 4:0, pre svega zbog nekoliko uzastopno neiskorišćenih napada Vojvodine. Tu seriju je prekinuo Bojan Todorović golom sa devet metara.

Pojačali su Španci tempo i brzim kontrama samo uvećavali prednost, na šta je uticala odlična partija golmana Kapelina u prvom delu igre. Nisu imali sreće domaći, u dva napada su pogodili okvir gola, ali su to popravili Marjanović i Vučković, pa su smanjili zaostatak na minus 5. Tako je i ostalo do kraja poluvremena.

I u drugom delu igre su gosti održavali visok tempo sa brzim kontrama. Konstantno su bili u prednosti, a nakon isključenja Gorana Trkulje gosti so povisili na plus 8. U nastavku Markovićev tim pravi seriju od 3:0 i prilazi na minus 5. Najzaslužniji za to bio je golman Bojan Perović sa četiri vezane odbrane. Do kraja utakmice su Španci održavali prednost, ne ostavljajući protivniku šansu za priključak.

Dobrotvornim prilozima je na utakmici prikupljeno 26.600 dinara za pomoć Konstantinu Jankoviću, učeniku prvog razreda OŠ "Đorđe Natošević", koji boluje od celebralne paralize.

Sledeću utakmicu u Ligi šampiona Vojvodina igra za sedam dana u gostima protiv La Riohe.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša osvojila bod u Kragujevcu

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa ekipom Radničkog 1923 rezultatom 0:0 u 36. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.