Vojvodina i Novi Pazar pred početak finala: Pobednika će odlučivati nijanse

Odbojkaši Vojvodine dočekaće sutra u Maloj sali Spensa ekipu Novog Pazara u prvom meču finala plej-ofa domaćeg šampionata.
Vojvodina i Novi Pazar pred početak finala: Pobednika će odlučivati nijanse
Foto: 021.rs
Ambicije oba tima su velike. Vojvodina želi da sačuva titulu u Novom Sadu, dok Novi Pazar želi da je po prvi put odnese u svoj grad, ali i da se dočepa duple krune, posle slavlja u Kupu Srbije.
 
Ipak, "crveno-beli" su u ovoj finalnoj seriji blagi favoriti, iako u oba tabora poručuju da će odlučivati nijanse. Prva dva meča igraju se u Novom Sadu, a prvotimci Vojvodine priželjkuju i veliku pomoć publike, od koje očekuju da im bude veliki vetar u leđa. Šef stručnog štaba Novosađana Nedžad Osmankač, pred početak finala poručuje da publiku očekuju veliki praznik odbojke.
 
"Očekuje nas ekipa koja je najviše pokazala ove godine. Imaju najiskusniju ekipu, timski igraju možda najkvalitetnije. Predstoji jedan veliki dvoboj, pun emocija. Pozivam sve naše sugrađane da nas podrže, jer će našoj mladoj ekipi biti potrebna svaka pomoć, prvenstveno sa tribine. Nadam se da će naša Mala sala biti puna i da će momci skupiti energije i hrabrosti koliko treba da odigramo jedno kvalitetno finale. Sigurno je da će svaki poen i set biti pravi mali rovovski rat i biće potrebno puno znanja da se svaki poen odigra na nivou", kaže Osmankač.
 
  
 
Još na početku sezone predviđalo se da bi u finalu plej-ofa mogli da se nađu Vojvodina i Novi Pazar, što se i ostvarilo. Trener Novopazaraca Hamza Zatrić navodi da je njegov tim plasmanom u finale Kupa i plej-ofa ostvario klupske ciljeve za ovu sezonu. 
 
"Uspeli smo da odbranimo Kup, osvojili smo Superkup i našli se u velikom prvenstvenom finalu. Naši ciljevi u ovoj sezoni su bili da dođemo do oba finala tako da smo to već sada ostvarili. Sa druge strane motivisani smo i naše ambicije se tu ne završavaju. Želimo da damo sve od sebe i da probamo da napravimo još jedan korak", dodaje Zatrić.
 
Da će publika u Novom Sadu i Novom Pazaru imati priliku da gleda odlične okršaje govori i to da su obojici trenera na raspolaganju svi igrači. Kapiten "crveno-belih" Čedomir Stanković smatra da su dobro iskoristili pauzu koju su imali u proteklom periodu, te da sveži ulaze u finalne mečeve.
 
"Konačno dolaze utakmice za koje treniramo tokom čitave sezone. Izuzetno poštujemo ekipu Pazaru. U ovom finalu nema nekog izrazitog favorita, šanse su 50-50, možda imamo blagu prednost zbog domaćeg terena. S druge strane, to ne mora ništa da znači. U gostima smo igrali dosta mečeva sa Novim Pazarom i sve je to na papiru možda izgledalo kao lagano dobijeni dueli u njihovu korist, ali to su utakmice koje su oni dobijali na jednu loptu. Mi smo izuzetno motivisani da se revanširamo ekipi Novog Pazara za prethodne poraze. Svi smo spremni i motivisani", navodi Stanković.
 
  
 
Na to da je reč o ekipama koje su egal, ukazuje i kapiten gostiju, Marko Božović. Iskusni bloker poručuje da će nijanse odlučivati.
 
"Možda je blagi favorit Vojvodina, jer se prva dva meča igraju u Novom Sadu. Takođe naš protivnik se po ko zna koji put bori za titulu, a nama je ovo prvo finale. Najvažnije je da ulazimo u predstojeće mečeve zdravi i spremni. Znam samo da će to biti duga serija i da će svi ljubitelji sporta moći da uživaju u kvalitetnim partijama", zaključuje kapiten Novog Pazara.
 
Prva utakmica finala plej-ofa igra se u četvrtak, 5. aprila, sa početkom u 18 časova. Ulaz na meč je besplatan, a utakmica će se prenositi na drugom programu Radio-televizije Srbije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša osvojila bod u Kragujevcu

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa ekipom Radničkog 1923 rezultatom 0:0 u 36. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.