Voša propustila prvu priliku za titulu, izviždana himna "Bože pravde"

Odbojkaši Vojvodine nisu uspeli da iskoriste prvu priliku za odbranu titule, pošto su u trećoj utakmici finalne serije plej-ofa izgubili od Novog Pazara sa 3:0.
Voša propustila prvu priliku za titulu, izviždana himna "Bože pravde"
Foto: 021.rs
Posle dva uspešna meča na domaćem terenu, Novosađani nisu uspeli da iskoriste prvu priliku za odbranu titule i da u gostima savladaju Novopazarce. 
 
Izabranici Nedžada Osmankača nisu bili na nivou na kom su bili u prva dva meča finalne serije. Utakmicu su loše otvorili, a domaćinima je veliki vetar u leđa dala publika na tribinama dvorane "Pendik". Sam početak utakmice obeležila je upravo publika u Novom Pazaru koja je izviždala himnu Srbije "Bože pravde".
 
U prvom setu Novosađani su napravili nekoliko grešaka, pa su domaćini brzo došli do prednosti od 9:3. Prednost su čuvali do kraja seta koji su dobili sa 25:16.
 
Nešto jači otpor Vojvodina je pružila u drugom setu. Imali su vođstvo, mogli su meč da odvedu u drugom pravcu, ali su svoje šanse prokockali, pa se drugi set završio sa 26:24 u korist domaćina. 
 
 
Novopazarci su se još više razigrali u trećem setu u kom su potpuno potopili svake nade "crveno-belih" da mogu da naprave iznenađenje i preokrenu rezultat. Domaćin je meč priveo kraju osvajanjem trećeg seta sa 25:14. 
 
U pobedničkom timu su najbolji bili Radosavljević i Hamzagić sa po 12 poena, dok su se kod Novosađana istakli Radiša Stevanović i Vitalij Suhinin sa po osam poena. 
 
Za Vojvodinu jedini lep deo utakmice bila je dodela pre samog početka, kada je u tradicionalnom izboru Vuk Todorović proglašen za najboljeg igrača marta.
 
Četvrti meč igra se u nedelju od 19 časova takođe u Novom Pazaru, a eventualna majstorica u četvrtak u Novom Sadu od 18 sati.
  • VladaN

    13.04.2018 20:04
    @Srb
    A ti?
  • Sretko

    13.04.2018 18:32
    Zviždanje
    Zviždalil su himni i krajem osamdesetih - početkom devedesetih u tadašnjoj samo Hrvatskoj a danas Nezavisnoj Državi Hrvatskoj pa smo videli a neki i na svojoj koži teško osetili, šta je značilo i šta i danas znači povampirenje ustaštva i nacizma.
  • СРБ

    13.04.2018 17:42
    Зрењанин - сметлиште историје
    VladaN
    13.04.2018 • 13:17
    O kakvom " hranjenju" govorite? Nacionalna isključivost da, podcenjiivanje drugih naroda da,koristoljublje kao u slučaju Vojvodine da ali da vas je neko "ugrizao" a vi ga hranili, ne. Mogao je samo da ugrize kao čin samoodbrane. Naravno ne generalizujem ali činjenica je da takav mentalitet ptevladava pogotovu u ovim teškim vremenima kada ultranacionalisti bez obraza i skrupula vode ovu nikada uredjenu drzavu.

    Не мислим буквално на храњење, то је метафора, као у случају пса. Да ли је и Марсељеза национално искључива или да укидамо химну стару 200 година јер се некоме не свиђа што не спомиње ''Бошњаке''? Да ли си ти нормалан?

    gari
    13.04.2018 • 11:00
    Rešavanjem zviždanja samo se otklanja simptom, ali ne i uzrok. Treba sagledati zašto oni ne smatraju da je to i njihova himna kao što bi to trebao da bude slučaj sa himnom Republike Srbije. Recimo, možda zbog centralizacije, ili ako imaju osećaj da je Srbija država Srba, a ne svih svojih građana ravnopravno, kao što bi trebalo da bude.

    Ranije smo svi mogli da budemo Jugosloveni, pa čak i ako je neko od nas Mađar, a ja recimo sam odrastao u doba kad se gledalo samo da li je neko etnički Srbin. Verujem da je tako i dalje. Na taj način sam odvajaš od sebe sve te druge nacije, a oni treba da se osećaju kao da svi mi zajedno pripadamo nečemu.''

    Јел важи само за Србију или и за Хрватску, Мађарску, Бугарску и Румунију које су националне и изразито централистичке државе?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša osvojila bod u Kragujevcu

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa ekipom Radničkog 1923 rezultatom 0:0 u 36. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.