Bez informacije o 19 miliona za novogodišnje praznike

Gradska kuća i posle više od mesec dana od dočeka Nove godine nije spremna da javnosti saopšti šta je sa 19,5 miliona dinara koji su planirani za novogodišnje proslave.
Gradska kuća i posle više od mesec dana od dočeka Nove godine nije spremna da javnosti saopšti šta je sa 19,5 miliona dinara koji su planirani za novogodišnje proslave, a navodno nisu upotrebljeni jer su sve platili donatori.

Na pitanja 021.rs koja su poslata Gradskoj kući pre desetak dana još nikav odgovor nije stigao.

Podsetimo, savetnica gradonačelnika Nada Kobac je u decembru izjavila da će javnost biti informisana šta će biti sa 19 miliona dinara koji su opredeljeni na računu Kulturnog centra i koji su bili planirani za troškove novogodišnjih praznika. Novi Sad je, naime, prvobitno za troškove dočeka opredelio 19 miliona, a onda je na novembarskoj sednici Skupština grada tu sumu povećao na 19,3 miliona dinara. Pred samu Novu godinu, u Gradskoj kući je savetnica gradonačelnika saopštila da iz budžeta neće ništa biti utrošeno i da će sve platiti sponzori, kako doček 31.decembra, tako i 13. januara i da će javnost o tome biti informisana.

Međutim, do danas nije saopštila koliki su bili troškovi oba dočeka, a u beogradskoj štampi je u međuvremenu u više navrata pisano da je samo za nastup folk pevačice Svetlane Ražnatović izdvojeno od 20.000 do 50.000 evra. Takođe, nisu saopštena ni sva imena sponzora-donatora, a dati su samo podaci o sponzorima za doček Nove godine.

Pomenimo da je gradska vlast u ovogodišnjem budžetu već isplanirala troškove za proslavu novogodišnjih praznika 2016. godine u visini od 13.850.888 dinara, što je za oko 30% manje nego ove godine.

  • dezinformator

    12.02.2015 10:50
    Iz pouzdanih izvora
    znam da je informacija poslata po šoferu autobusa koji je krenuo vozilom na novu autobusku stanicu. Treba da je uruči licu koje izgovara šifru"ringe, ringe, Maja"...(da skratim-nastavak je neopisivo tužan).
  • Pijonirčina Banderaš

    10.02.2015 11:55
    Prema egzitu kao jedinom rešenju
    Juče je održan godišnji koncert Baletske škole u Novom Sadu. Prepuna dvorana, sa stajanjem pored zidova. Ubacivanje vazduha nije radilo.
    Ljudi su se gušili, i dobar deo sa slabijim srcem je napustio dvoranu i pre pauze.
    Za ovo ne mora da bude novaca. Zašto bi Grad pomagao, kad se Republika trudi da uništi sve od kulture u Novom Sadu?
    Ali, za Ledinačke Krajiške Igre mora da bude.
    Za kamena s ramena i vola na ražnju.
  • Nije

    10.02.2015 10:04
    ovde
    Ukoliko se trošio novac, nije kriv Kulturni centar ako ga je trošio kako neki prozivaju.
    Kulturni centar radi po nalogu SNS-a.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti