FOTO: Kartonsko zelenilo na Limanu

Kartonsko zelenilo osvanulo je dužinom Bulevara cara Lazara u nameri da se ukaže na sve manje zelenih površina u gradu.
Kartonsko zelenilo osvanulo je dužinom Bulevara cara Lazara u nameri da se ukaže na sve manje zelenih površina u gradu.

Za ovu akciju odgovorna je grupa građana "Novi Sad Si Ti", koje je i ranije radilo slične društveno-odgovorne akcije.

"Iz godine u godinu Novi Sad ima sve manje zelenih površina. Višespratnice samo niču, travnjaci se zamenjuju betonom i novim parking mestima... Zelene površine kojima su se građani ranije divili polako nestaju, naravno, ako izuzmemo parkove. Ovom prilikom želimo da istaknemo koliko je zelenilo u jednom gradu, koji ima sve više stanovnika i sve zagađeniji vazduh, bitno za sve ljude koji žive u njemu", poručuju u ovoj grupi građana.

Podsećaju na inicijativu grada o proširivanju zelenih površina i planu o podizanju parka na lokaciji između Nove Detelinare i Novog naselja, a za koju se nadaju da neće ostati samo na papiru.

"Grad je u novembru prošle godine pokrenuo akciju da se divlje deponije očiste i pretvore u parkove. To je naišlo na pozitivan odjek u javnosti. Nadamo se da će Novi Sad postati Zeleni grad, jer mi zaslužujemo čist vazduh i lepše okruženje", smatraju grupa građana "Novi Sad Si Ti".

  • Brus Vilis

    24.06.2015 12:01
    @Bob Majerli
    "Nove zgrade nicu na zapustenim placevima..."

    Ozbiljno? Ulica Miše Dimitrijevića je bila zapušten plac? Ili možda ceo Telep? Pa Novi Sad je ostao u gabaritima iz 1980-e, samo se podigao u vis. Zato što je ZIG-u tako lakše, ne treba proširivati infrastrukturu, već samo ubirati lovu od gradjevinskih dozvola. Većina zgrada je nikla na temeljima kuća. Posledice će osetiti naša deca i unuci. Ali ovde niko ne brine o problemima koji će nas zadesiti sutra...
  • Mira

    23.06.2015 19:44
    Koliko je nekima samo dosadno...
    Bolje da su pomogli radnicima Zelenila, evo gledam danas su kresali stabla u kampusu, nego što su seckali kolaž kao prvaci.
  • VladaN

    23.06.2015 19:28
    @Ceca
    Draga moja Ceco, bolje da ste svoje "mišljenje" zadržali za sebe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti