FOTO: Festival meda od danas na Trgu slobode

Festival meda, 21. po redu, otpočeo je danas i trajaće do 20. septembra na Trgu slobode.
Festival meda, 21. po redu, otpočeo je danas i trajaće do 20. septembra na Trgu slobode.

 

Festival je tradicionalno otpočeo molitvom, nakon čega su se obratili predsednik pčelarskog društva "Jovan Živanović" Miša Čupić, zamenik predsednika Saveza pčelarskih organizacija Milutin Petrović i predsednica Skupštine grada Novog Sada Jelena Crnogorac.

Miša Čupić je izjavio da je veliki pomak učinjen registrovanjem lipovog meda kao proizvoda geografskog porekla, te dodao da je izvoz meda porastao četiri puta u poslednjih par godina.

Predsednica Skupštine grada je rekla da Novi Sad i Srbija imaju potencijal da, zahvaljujući ovoj privrednoj grani, naprave prodor na strana tržišta i uključe se u svetske trendove.

Cene se kreću uglavnom oko 900 dinara za bagremov med, 700 za lipov i livadski, a mešavine sa propolisom, mlečnim polenom, kao i mešavina od 14 lekovitih biljaka, od pola kilograma, može se kupiti za 700 dinara.

Zainteresovani će imati priliku da uživaju u izložbi pčelinjih proizvoda, opreme za pčelarstvo, kao i predmeta iz kućne radinosti. Tokom tri dana festivala biće priređen bogat kulturno-zabavni program.

U subotu od 10 časova održaće se predavanje o Fruškogorskom lipovom medu. Istog dana, od 11 časova održaće se i šahovski turnir za predškolce.

  • tina

    18.09.2015 13:37
    Ima li u ovom gradu neki drugi festival osim meda?!
  • 18.09.2015 11:46
    Samo da ne bude
    kao "Leskovački roštilj" na Ribljoj pijaci! Nečisto, nekulturno, bajato i bez fiskalnog, a skupo!
  • Lale NS

    18.09.2015 08:39
    @JAZZ
    Probaj ti da mažeš knjigu na lebac. O medovači ni da ne pričam! :))))

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti