Dežurstvo policije kod opasnog pešačkog prelaza na Sajlovu

Nakon što su roditelji sa Sajlova i Detelinare protestovali, grad i policija obezbedili su dežurstvo saobraćajca u vreme dolaska i odlaska đaka iz škole.
Nakon što su roditelji sa Sajlova i Detelinare protestovali ispred Osnovne škole "Dositej Obradović" jer je na pešačkom prelazu automobil naleteo na devetogodišnju učenicu te škole, grad i policija obezbedili su dežurstvo saobraćajca u vreme dolaska i odlaska đaka iz škole.

Osim toga, obezbeđen je natpis "škola". Tako će deca koja nastavu pohađaju toj školi, bezbednije prelaziti Rumenački put. Posle protesta, reagovao je i gradonačelnik Miloš Vučević, koji je uz pretnju smenama, naložio nadležnim službama i organima da hitno reaguju i da pribave sve neophodne dozvole za postavljanje semafora na ovom prelazu Rumenačkog puta.

"Stvari su se pokrenule i naših 300 učenika, koji dolaze iz Sajlova i "Bangladeša", već mogu bezbednije da prelaze ovu saobraćajnicu. Policija dežura u vreme, kada najveći broj učenika dolazi i odlazi iz škole. Naši nastavnici su na posebnim časovima učenicima skrenuli pažnju da i sami povedu računa o svojoj bezbednosti", ističe direktor OŠ "Dostitej Obradović" Stanko Paunić.

Više od 50 roditelja sa Sajlova i Detelinare protestovalo je u ponedeljak ispred Osnovne škole "Dositej Obradović" na Detelinari jer pešački prelaz koji njihova deca svakodnevno koriste na putu do škole nije obeležen adekvatnom saobraćajnom signalizacijom, o čemu možete čitati OVDE.

  • Remorker

    27.09.2015 22:47
    Postoji jos jedan problem kod tog pesackog prelaza. Cisto se radi o kulturi u saobracaju i o poznavanju propisa.
    1.Treba pogoditi zasto se vozila zaustavilo neposredno pre pesackog prelaza .Redovno je neki auto zaustavljen da bi se kupio hleb ili burek u pekari.
    Bio sam u situaciji kad vozilo ispred mene koci, i zaustavlja se, naravno zaustavljam se i ja. Posle par sekundi izlazi iz vozila i odlazi do kioska.
    2.Naravno na tom delu zabranjeno je i zaustavljanje i parkiranje ali to ne postuje ni MILICIJA koja se redovno parkira u desnoj traci ispred stanice milicije.
  • Detelinara Stara

    27.09.2015 08:33
    Kreni na vreme!@Novosadista
    Ako ste zaboravili auto iz leve trake nije stao dok je ovaj u desnj stajao i propustao decu i tako je pokosio, dete je bilo 3 dana u komi, pa proceni koliko je isao brzo! Sledeca stvar od nadvoznjaka kod Matijevica je GRAD znaci 50KM/h i prvi semafor je na raskrsnici Rumenacke i Kornelija Stankovica nesto vise od 4MK cistog pravca za bahate,divlje,neuke,ne pismene vozazace kojima se zuri u svojim krsevima. Ja ne znam na kojim si ti lekovima kada hoces da ti grad bude bez ijednog semafora. A sve verujem da bi tako mislio da je tvoje dete pokosio neuki bajhati decak od 21 godinu koji nije hteo da stane na pesackom ih propusti. Zato @Novosadista ustani na vreme i pozuri polako!
  • 27.09.2015 08:24
    Dejan
    300 dece dolazi svaki dan autobusom u školu, a plac na Sajlovu namenjen za izgradnju osnovne škole stoji prazan, ni temelje nisu napravili, sramota za grad Novi Sad

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti