FOTO: Izložba Danijele Tasić otvorena u Radio kafeu

Izložba umetnice Danijele Tasić otvorena je u Radio kafeu.

Izložba umetnice Danijele Tasić otvorena je u Radio kafeu.

U novom galerijskom prostoru pod nazivom "ArtGalerija Format A021" predstavljena je umetnica Danijela Tasić koja je delom "Reci:novac" pre dve godine pokrenula javnost da zauzme stav po pitanju tumačenja umetničkog dela.

"Anatemisano, cenzurisano, satanizovano Danijelino delo stvorilo je meta delo, odnosno reakcije koje pokazuju čitav niz društvenih fenomena i daju gotovo studiju istorije mentaliteta, dok se još odigrava. Same reakcije na ovaj rad su freske vremena i prostora u kome živimo, sada fiksirane u tekstove, ostavljene po internet portalima kao istorijski dokument", rekla je Milja Branković koja je otvorila izložbu.

Posetioci su tokom izložbe imali priliku da se fotografišu iza interaktivnog dela "Reci:novac" i postavljanjem fotografije na društvene mreže pod heštegom #recinovac sami postanu deo ovog projekta.

Podsetimo da je Kulturni centar Novog Sada odlučio da se delo 2013. godine ne izloži u njihovim prostorijama, nakon cenzure bilo je predstavljeno u Fabrici, a u narednih nedelju dana biće izloženo u Radio kafeu, zajedno sa komentarima koje je delo izazvalo, praveći interesantan fenomen - još jedno delo.

Samoj izložbi, prethodila je tribina o položaju umetnica i umetnika, na kojoj su govorili umetnica Danijela Tasić, aktivistkinja i umetnica Ivana Inđin, frontmen grupe Šinobusi Milan Korać, kao i frontmen grupe Drum 'n' Zez Vojislav Malešev.

 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.