Osmak kojem je u tuči pocepana slezina pod nadzorom lekara

Učenik osmog razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić" D. L. (15), koga je u sredu na malom odmoru u stomak udario vršnjak S. Ć. i pocepao mu slezinu, trenutno se terapijski leči u Dečjoj bolnici i oseća se dobro.
Učenik osmog razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić" D. L. (15), koga je u sredu na malom odmoru u stomak udario vršnjak S. Ć. i pocepao mu slezinu, trenutno se terapijski leči u Dečjoj bolnici i oseća se dobro.

D. L. ipak nije operisan, kako je ranije najavljivano, i pod stalnim je lekarskim nadzorom. Očekuje se da će se uskoro osećati bolje i da bi ubrzo mogao biti pušten kući.

U policiji kažu da je pokrenuta istraga, ali da proces usporava to što je dečak u bolnici i što nije dao iskaz o događaju. Kako se saznaje, za danas je predviđen roditeljski sastanak, kojem će, osim roditelja, prisustvovati i učenici.

Inače, od danas će u toj školi biti pojačane mere bezbednosti, koje podrazumevaju intenzivnija dežurstva nastavnika.

Podsetimo, osmak D.L. (14) teško je povređen kad ga je u sredu, na malom odmoru, drug iz razreda. S.Ć. udario pesnicom u stomak, zbog čega je D.L. pozlilo i hitno je prevezen u bolnicu, gde je utvrđeno da mu je povređena slezina. Od tada je smešten na odeljenju intenzivne nege. Pokrenut je disciplinski postupak i tek kada se završi protiv drugog đaka će biti preduzete odgovarajuće mere. O ovom slučaju su ispitani i ostali đaci.

U OŠ "Vuk Karadžić" i oko nje postoji video-nadzor. Na osnovu onoga što se vidi na snimcima ne može se zaključiti da je reč o tuči dvojice učenika.

  • zealot

    13.10.2015 23:44
    dokle više hajke
    @Mama, najzad glas razuma
    drago mi je da neko deli moje mišljenje u većoj meri.
  • Inspektor Višekruna

    13.10.2015 12:40
    @Anonimus
    "A svima revnosnima koji ocekuju od nastavnika da patrolira i izigrava Krigera mogu da porucim da to nije njihov posao. Ako svoje dete niste naucili da se ne tuce, nikakve patrole ga u tome nece spreciti..."
    Izgleda da sam pogrešio što sam svoje dete upisao u vrtić od treće godine. Trebalo je da ga upišem u 63-eću padobransku da se pripremi za školu.
    A šta je posao nastavnika?
    Postoje li u školama timovi za borbu protiv nasilja?
    Zakonski okvir jeste loš, ali daleko od toga da se ništa ne može učiniti. Kako je u okviru iste škole, kod nekih nastavnika haos, a kod nekih red?
    Neki rade svoj posao, a neki ne.
  • 13.10.2015 11:22
    A da ipak promenemo zakone i pocnemo da ih primenj
    Pa lepo tuziti nasilnika i neka onda sud procenjuje da li treba da provede godinu ili tri u popravnom domu. Medijski to lepo propratiti, pa kada svi shvate da im nasilje nece biti oprosteno mozda ga i smanjimo. Ovako sledi eventualno 4 iz vladanja na polugodistu. Sramota...

    A svima revnosnima koji ocekuju od nastavnika da patrolira i izigrava Krigera mogu da porucim da to nije njihov posao. Ako svoje dete niste naucili da se ne tuce, nikakve patrole ga u tome nece spreciti...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.