FOTO: Otvoren prvi ograđeni teren za pse u Novom Sadu

Na uglu Ulica Bate Brkića i Seljačkih buna danas je otvorena prva ograđena površina u Novom Sadu za istrčavanje pasa.
Na uglu Ulica Bate Brkića i Seljačkih buna danas je otvorena prva ograđena površina u Novom Sadu za istrčavanje pasa.

Gradonačelnik Miloš Vučević je naveo da je prostor urađen na osnovu zahteva građana i da će do kraja godine ukupno tri od deset lokacija u gradu koje se koriste za potrebe istrčavanja pasa biti uređene po najvišim evropskim standardima.

Ostale će biti naredne godine.

Sam prostor na Novom naselju koji je sada otvoren za građane i pse ima površinu od 4.000 kvadrata i na njemu su posađeni platani, leske, javor, hrast lužnjak, jaseni i lipe.

Tokom uređenja prostora Gradsko zelenilo je rekonstruisalo i travnjak površine 525 m2, a postavljeno je šest rekvizita za igru pasa, pet klupa i česma.

Površina za istrčavanje pasa u potpunosti je ograđena žičanom ogradom visine 1,3 metara.

  • posetilac

    01.11.2015 08:01
    Ovi sa velikim rasama, ograda je dovoljne visine-to što vam psi preskaču ogradu od metar i po-neka zamene svoje kengure psima ili neka ih malo izdresiraju.
    Ovima sa špicevima i čivavama bih poručio da ili izdresiraju svoje pse da ne napadaju ili da ih drže na povodcu jer će da stradaju.Više tamo neću voditi svog psa jer mi ne treba kazna zato što je moj pas iziritiran nerprestanim lajanjem uplašenog "fifija" prepolovio istog. Korpu neću da mu stavim jer je izdresiran i nikog neće napasti osim kad oseti da je ugrožen-što je slučaj i sa drugim psima-osim ako im je gazda isfrustrirani ****** koji ga je na nehuman način drugačije izdresirao
    PS.imam dvoje dece i radim na trećem
  • Vedrana

    28.10.2015 10:12
    Sve pohvale za rukovodstvo Grada Novog Sada i JKP "Gradsko zelenilo" Novi Sad na stručno odrađenom poslu i prelepo uređenom prostoru. Ovakva investicija donosi dobrobit svima - i deci i životinjama i svim građanima. Zelene površine u Gradu su sada najlepše i najzategnutije za poslednjih 30 godina.
  • 28.10.2015 09:52
    normalna stvar
    Godinama se prica o ovome. Ovo je dobra i korisna stvar, i normalna je u čitavoj Evropi.

    Nemojmo odmah sve na politiku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti