FOTO: Da li je Šumadijska najneuređenija novosadska ulica?

Stanovnici Šumadijske ulice, koja se nalazi u užem centru grada, već dugi niz godina se suočavaju sa lošim stanjem u kojem se ova ulica nalazi.
Stanovnici Šumadijske ulice, koja se nalazi u užem centru grada, već dugi niz godina se suočavaju sa lošim stanjem u kojem se ova ulica nalazi.

Najveći problem predstavlja loš asfalt, kao i rupe, koje se sa pojavom kišovitog vremena pretvaraju u bare.

Jedan od stanovnika ove ulice ističe da je veliki problem i smeće, te da su kontejneri prepuni. "Na vezi sa Gradskom čistoćom sam svaki dan, ali uvek dobijam odgovor da će moj zahtev biti prosleđen", rekao je za 021 naš sagovornik.

Kako ističe, pored toga što plaćaju dažbine po najvišoj ceni, jer se stanovi nalaze u centru grada, jedan deo ulice i dalje ima zemljani parking.

Stanovnike Šumadijske muči i loša rasveta, zbog čega se mnogi ne osećaju bezbedno dok idu kroz ovu ulicu. "Sama po mraku već dosta vremena ne idem, jer se sijalice bandera nalaze u krošnjama i ulica je slabo osvetljenja. Veliki problem predstavljaju i psi lutalice, koji su opasnost po sve prolaznike", rekla je Snežana koja stanuje u ovoj ulici.

Nedokučiv problem za stanare ostaje i zgrada nekadašnje fabrike "Niva". Naša sagovornica kaže da se nekoliko puta obraćala nadležnima i da je dobijala odgovor kako oni ne mogu ništa preduzeti, jer se radi o prostoru koji čeka na prodaju.

Zbog izgradnje dve nove zgrade u Šumadijskoj nastaje dodatna gužva i haos.

O problemima ove, ali i drugih ulica, 021 je nedavno pisao u tekstu "Zaboravljene novosadske ulice". (Zoran Strika)

  • min

    30.10.2015 22:48
    jj
    zivim ovde i slazem se,meni su najveci problem kerovi kojih ima jako puno i kad izadjem pa kad se vratim uvece kasno ne smem tuda jer jako reze,pa moram ici skroz okolo iako mi je kuca na minut...podbara je jeziva..ulice se strasne,ko na mesecu,nista se ne otvara sem trafika i kafana,tj nista ne radi...tamo gde je bila niva zive cigani sa besnim kerovima,puno korova nzm ni ja sta sve ima,idealno za neki horor film,ali moram da kazem da nisu krivi samo politicari vec i ljudi.Npr stalno vidjam neku babu koja dolazim svojim kolima i hrani te kerove ?!i ode kuci lepo kolima a kerovi sve deblji ,pare se i sve ih je vise pa napadaju nas sa podbare a njoj opusteno,zivi daleko odavde...pa mslm stvarno!?
  • 29.10.2015 10:46
    @Sremac

    a sta si ti uradio? napisao komentar gde nekog osudjujes a ti to isto radis? hahaha
  • Sremac

    28.10.2015 12:43
    Ovaj raspad srBske Atine nije nista novo, ovo traje od pocetka jogurt revolucije.

    Nego, sta ste vi dragi moji sugradjani uradili po ovom pitanju?

    Jeste li izasli na ulice i negodovali?

    Da li je bila peticija protiv nesposobno lopovske gradske vlasti?

    Vi stvarno mislite da ce neko doci i iz samilosti spasiti Novi Sad od truljenja a da vi ni dupetom ne mrdnete?

    Odrastite i pocnite sa radom. Sit sam vase kuknjave!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti