Proverite zdravlje bez uputa i knjižice

Dom zdravlja nastavlja projekat "Svi za zdravo novosadsko srce" i poziva građane od 25-65 godina da, danas, 29. oktobra, ili narednog četvrtka, dođu bez uputa i knjižice i provere svoje zdravlje.

Dom zdravlja nastavlja projekat "Svi za zdravo novosadsko srce" i poziva građane od 25-65 godina da, danas, 29. oktobra, ili narednog četvrtka, dođu bez uputa i knjižice i provere svoje zdravlje.

Građani mogu doći od 7 do 10 časova u svečanu salu Upravne zgrade Doma zdravlja na Bulevaru cara Lazara 75. Ne bi trebalo da doručkuju zbog merodavnijih laboratorijskih nalaza.

Moći će besplatno da provere nivo šećera u krvi, nivo holesterola, triglicerida, da izmere krvni pritisak, urade EKG monitoring, provere indeks telesne mase (BMI) i konsultuju se sa timovima lekar-sestra.

Kardiovaskularne bolesti (KVB) su danas vodeći uzrok smrtnosti u svetu. Prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine, kod  građana Novog Sada vodeći uzrok smrti na prvom mestu su KVB (49,1%) i one su bile uzrok smrti svake druge umrle osobe u Novom Sadu.

U Novom Sadu je 32 odsto, što znači da oko 65.000 Novosađana u grupi veoma ugroženih od akutnog  infakrta i šloga. Glavni cilj projekta je da se u narednom periodu, od 2014-2019. godine smanji učesatlost faktora rizika, a samim tim i učestalost oboljevanja od infarkta miokarda i moždanog udara i smrtnost od tih bolesti.

  • Pacijent

    29.10.2015 09:16
    Bio...
    Ovo je cisto mazanje ociju, rezultati prvog organizovanog pregleda jos nisu izasli, a bilo je pre vise od mesec dana, a i nacin na koji se obavi je sramtan, to mogu i kuci, izmere kilazu, pitaju koliko si visok i kazu mast hahahah onda ti izmere pritisak, ko ima aparat moze i sam, i predjes kao kod doktora, koji ti stavi ono nesto na ruku i kao radi ekg 5 sekundi i kraj, uglavnom zakljucuju iz onoga sto napisete u upitniku, jedino vredno paznje je lepa sestra ta mladja kad sam bio, zbog nje vredi otici...
  • Snežana

    29.10.2015 07:38
    Samo
    Samo tri sata a toliki grad! Zašto samo od 7 do 10? Ko odlučuje o ovakvim stvarima?
  • NS

    29.10.2015 07:22
    hvala vam
    Znaci samo ovi sa biroa mogu da da idu pregled?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti