FOTO: Popravljen mostić kod Leopoldove kapije na Tvrđavi

Drveni mostić na Petrovaradinskoj tvrđavi, kod Leopoldove kapije, ponovo  je otvoren za pešake nakon završetka sanacije.

Drveni mostić na Petrovaradinskoj tvrđavi, kod Leopoldove kapije, ponovo  je otvoren za pešake nakon završetka sanacije.

U Zavodu za izgradnju grada kažu da ovaj most vodi ka Gornjem platou Tvrđave i pešacima je sada omogućen nesmetan odlazak do samog platoa, što će rasteretiti tunel i doprineti većoj bezbednosti pešaka.

- Velika oštećenja gornjeg stroja mosta čekala su na svoju sanaciju i konačno, posle mnogo godina, urađena je njegova revitalizacija. Radovi su podrazumevali zamenu nosećih greda mosta, zamenu patosa mosta na delu kolovoza i trotoara, zamenu rukohvata, stubića i ograde, kao i dela čeličnih nosača mosta. Nekada su se ovim mostom kretala i vozila, međutim, zbog nestabilnosti i oštećenja koja su bila evidentna, most nema mogućnost da primi saobraćajno opterećenje, pa je, iz bezbednosnih razloga, kolski saobraćaj pre više godina obustavljen - navode u ZIG-u.

Izvođač radova je bilo JKP "Lisje", a vrednost radova je 3,5 miliona dinara.

  • Nemanja

    11.12.2015 09:55
    @Anonimus
    Hiljadu puta mi je draža "horda nadrogiranih Engleza" od čopora pijanih brđosa koji se svakog vikenda okupljaju u "Muzeju".
  • ns ja

    09.12.2015 13:32
    pff
    Ja se ponadao da je popravljen kako treba, i za vozila, pa da se rastereti jednosmeran saobraćaj kroz levi tunel kad ono neee. A taj običaj da su svi invalidi kad treba ući na groblje autom ili popeti i parkirati auto u tvrđavu može i drugačije da se reši, a ne skrnavljenjem saobraćaja
  • xy

    08.12.2015 14:47
    Lisje ,majstori za sve.I za decija igralista i za mostove.Najbolja firma u ns, sa najmanjim platama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti