Grad ima da sija!

Mračne ulice u gradu, ali i prigradskim naseljima, od ovog proleća bi trebalo da budu prošlost, kažu nadležni.
Mračne ulice u gradu, ali i prigradskim naseljima, od ovog proleća bi trebalo da budu prošlost, kažu nadležni.

Gradske vlasti rešile su da u ovoj godini zamene do 90 odsto problematičnih bandera ili sijalica. Pomoćnica direktora Zavoda za izgradnju grada, Zorica Ninić Stupar, kaže za Radio 021 da to znači da će biti zamenjeno 6.000 svetiljki u prigradskim naseljima, 4.500 stubova javne rasvete, te bar još toliko svetiljki u gradu.

"Dinamika realizacije teći će u zavisnosti od priliva finansijskih sredstava. Moram da napomenem da neće moći da se urade ulice u rubnim delovima grada, gde ne postoji nadzemna niskonaponska mreža. Prosto tu su potrebni novi projekti, nove investicije", kaže pomoćnica direktora Zavoda za izgradnju grada.      

Zorica Ninić Stupar dodaje da su trenutno najugroženiji blokovi kolektivnog stanovanja, kao i pojedina prigradska naselja: "Pre svega Sremska Kamenica i Kać, dakle najveća prigradska naselja, s najvećim problemima u javnom osvetljenju. Zatim, na terigoriji grada znamo da imamo veliki broj stubova koji su u veoma lošem stanju, skloni padu, tako da smo planirali da se i oni zamene".

Izbor izvođača radova trebalo bi da usledi krajem marta, a prve zamene javne rasvete mesec dana kasnije. (D.S.)

  • 15.03.2011 02:46
    Cutite, radite, iznenadite
    Evo cela ulica je u mraku, i dvoriste zgrade. Nikada mracnije. Verovatno ce dodati svetlo tamo gde ga vec ima. Samo da ne bude kao sa stanicom policije na Novom Naselju koje jos uvek nema.
  • novosađanka

    14.03.2011 22:06
    iluminacija
    E kad sad, po ko zna koji put ZIG navali da zamenjuje stubove i svetiljke ima da bude još mračnije, ima da se otegne poso, da ga kilave, da sijalice budu još gore, da čkilje,a koštaće-UH! Verovaću kad vidim gotovo.
  • 14.03.2011 17:16
    Amiga
    Jedna Bandera koju naruči ZIG je tri puta skuplja od domaće iste takve.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti