Valjaju Luku ispod cene

U Luci Novi Sad i dalje traje štrajk zaposlenih.

Firma "Nova luka", čije osnivanje planira Upravni odbor Luke Novi Sad, neće biti privatno, već državno preduzeće. Kako za 021 kaže direktor Luke, Milenko Milivojević, nakon prebacivanja statusa ove firme sa društvenog preduzeća na državnu kompaniju, došlo je do organizovanog snižavanja vrednosti sredstava za rad, kako bi se Luka prodala Francuzima ispod stvarne cene.

"Smatramo da je proces podržavljenja Luke išao u jednom dobrom pravcu, međutim, od momenta kada je nadležnost za ceo proces dobilo Ministarstvo ekonomije, stvari su počele da se odvijaju nekim suprotnim smerom, smerom brzoplete, nelegitimne i nelegalne prodaje Luke Novi Sad", smatra direktor.

Milivojević navodi da plan koji su zajedno skovali bivši i budući ministar ekonomije mogu da spreče jedino predstavnici pokrajinske i gradske vlasti tako što bi sproveli u delo obećanje da će Luka Novi Sad biti izuzeta iz privatizacije. Ukoliko do toga ne dođe, na "Novu luku" bi se prebacila sredstva za rad ovog preduzeća i tražio bi se strateški partner kojem bi se imovina, prema Milivojevićevim rečima, prodala budzašto.

"Pokrajinska i gradska vlast uprkos obećanju da će sačuvati Luku Novi Sad i dalje ćute o celoj priče, a mi sumnjamo da su po sredi nekakvi politički dogovori i stranačke igre, a ne zaštita interesa države i ovog grada", navodi Milivojević.

Prema Zakonu o lukama, zemljište na kojem se Luka nalazi se ne sme prodavati, ali će sredstva za rad, kaže Milivojević, biti prodata na tenderu. Pritom, prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao Radio 021, Francuzi bi otpustili polovinu radnika Luke Novi Sad, iako nije reč o gubitaškoj firmi. Podsetimo, radnici Luke su od ponedeljka u generalnom štrajku. (Miodrag Sovilj)

  • 14.03.2011 08:35
    Bagra!!!!!!
  • 11.03.2011 20:00
    "politički dogovori i stranačke igre" - cudan naziv za rec MITO. Moram priznati da tako nesto prvi put cujem :)
  • ddd

    11.03.2011 18:27
    kada će nas prodati
    preostaje još da privatizuju vladu i narod, valjda će nam onda biti bolje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti