Novosađanin najskuplji poslanik u Skupštini Srbije

Šef poslaničke grupe Partije ujedinjenih penzionera Srbije, Novosađanin Momo Čolaković, najskuplji je poslanik u Skupštini Srbije, na čije troškove godišnje ode više od 3.200.000 dinara.
Šef poslaničke grupe Partije ujedinjenih penzionera Srbije, Novosađanin Momo Čolaković, najskuplji je poslanik u Skupštini Srbije, na čije troškove godišnje ode više od 3.200.000 dinara.

On je jedini od 250 poslanika koji je iskoristio apsolutno sve poslaničke privilegije, uključujući i parking, izradu vizit-kartica i smeštaj u Beogradu. Pošto je do sticanja zvanja republičkog poslanika živeo u Novom Sadu, a prijavio je smeštaj u Beogradu o trošku budžeta, usput se ogrebao i za stavku po kojoj je na osnovu odvojenog života od porodice inkasirao oko 250.000 dinara. Smeštaj ovog poslanika u Beogradu je poreske obeznike stajao 420.000, a parking oko 120.000 dinara.

Zakon predviđa ovakve povlastice, tako da, pravno gledano, Čolaković nije prekršio nijedan zakon. Očigledno da je za održavanje ovog sedamdesetjednogodišnjaka potrebno skoro pet miliona dinara godišnje, jer je pored ovih povlastica primio i oko 1.700.000 redovne poslaničke plate za 2010. godinu.

Kako piše Press, na listi najskupljih poslanika su još i Gordana Čomić i Dragoljub Mićunović iz Demokratske stranke, kao i Miloš Aligrudić iz Demokratske stranke Srbije, kao i Nataša Jovanović iz Srpske radikalne stranke. Pomenuti su inkasirali i više novca iz džepova poreskih obveznika od Čolakovića, ali uglavnom na osnovu toga što su članovi parlamentarnih delegacija pa je veći deo njihovih troškova otišao na službena putovanja.

Čolaković je rođen 1940. godine u Hercegovini, a 1945. se sa porodicom doselio u Vrbas. Posle završenog Ekonomskog fakulteta zaposlio se u fabrici nameštaja u Vrbasu, a u sindikatu je proveo 20 godina radnog veka. Na mesto predsednika Saveza samostalnih sindikata Jugoslavije postavljen je 1990. godine gde je proveo osam godina. Radni vek završio je 2004. u Vojvođanskoj banci. Jedno vreme bio je predsednik Fudbalskog saveza Vojvodine i potpredsednik FS Srbije, a od 2008. je narodni poslanik i predsednik poslaničke grupe PUPS-a u Skupštini Srbije. Član je Odbora za razvoj i ekonomske odnose sa inostranstvom i Odbora za privredne reforme.

  • @Vrbašanka - Stolar

    09.06.2011 15:21
    Lepo drustvo

    Mislis, isto kao Kostres, Ceda, Pajtic, Dragin, Velja,...
  • ceca

    09.06.2011 13:13
    Kada saberemo sve te ministre i ostale drk.... Srbija bi izasla iz dugova brzo.Sta je on uradio za penzionere- obezbedio im je prvo mesto pored kontejnera, jer ni narodnih kuhijna nema.PITAM SE DA LI MI NISMO NORMALNI ILI ONI!!! I nije mi jasno zasto se vise pojedinacno strajkuje,zar svi nismo u k...!!!!!
  • Vrbašanka

    09.06.2011 11:41
    Stolar
    U fabrici nameštaja se zaposlio kao STOLAR, a fakultet je možda završio, ali tek pošto je postao političar.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti