Maja Gojković: Grad planirao dve autobuske stanice

Maja Gojković, koja se danas prvi put pojavila u Sudu kao svedok u procesu koji ATP "Vojvodina" vodi protiv Novog Sada, izjavila je da volja Grada nije bila da se po otvaranju nove autobuske stanice zatvori terminal na postojećoj, već da paralelno postoje dve stanice na kojima bi se organizovao međumesni i međunarodni saobraćaj po uslovima tržišne konkurencije.  
Maja Gojković, koja se danas prvi put pojavila u Sudu kao svedok u procesu koji ATP "Vojvodina" vodi protiv Novog Sada, izjavila je da volja Grada nije bila da se po otvaranju nove autobuske stanice zatvori terminal na postojećoj, već da paralelno postoje dve stanice na kojima bi se organizovao međumesni i međunarodni saobraćaj po uslovima tržišne konkurencije.

Gojkovićeva je dodala da se gradska vlada rukovodila primerom iz Beograda, gde funkcionišu dve autobuske stanice, jedna pored druge. Kako je navela, u prethodnim verzijama ugovora decidno se insistiralo na postojanju jedne međumesne autobuske stanice, što Grad nije prihvatio, jer bi to značilo da se oduzima delatnost jednom javnom preduzeću.

"Monopol privatnika zabranjen je po zakonu", istakla je Gojkovićeva na saslušanju dodajući i da je Grad ispunio sve obaveze koje su određene ugovorom sa Ilijom Devićem, a koje su se odnosile na postavljanje saobraćajne signalizacije, izgradnju autobuskih i taksi stajališta i na usmeravanje saobraćaja na novu stanicu. Gojkovićeva, koja je u vreme potpisivanja spornog ugovora bila gradonačelnica Novog Sada, izjavila je da se ne seća da li je u sklopu priprema za zaključivanje tog dokumenta pokrenuta inicijativa za izmenu Generalnog urbanističkog plana, uputivši na JP "Urbanizam" koje je nadležno za tu oblast. Ugovor je, kaže, potpisala u svojoj kancelariji, pošto je na taj dokument Dević već stavio svoj potpis.

Devićev zastupnik, Emir Jašarević je uložio primedbu na današnje izlaganje bivše gradonačelnice, jer se, kako navodi, ne slaže sa onim što postoji u dokumentima. On je zatražio ponovno svedočenje Ilije Devića, o čemu Sud treba naknadno da se izjasni.

Ni izveštaj finansijskog veštaka danas nije predat, jer nije blagovremeno dostavljen strankama u sporu, te je zatražen rok od 15 dana kako bi se zastupnici izjasnili o tom dokumentu. Jašarević je tražio i dopunu ekonomsko-finansijskog veštačenja, stavkom koja se odnosi na zateznu kamatu na iznos obeštećenja.

Novo ročiste zakazano je za 11. jul. (D.B)

  • @ sosa

    24.06.2011 07:05
    ma jasno sve...ocito je i tebi malo blize to o cemu se prica, pa malo drugacije razmisljas...ono sa PGRovima je mogao samo neko iz struke i oblasti i ko se njime bavi i ko zna da nicemu ne sluze..
    no, to veciti ima svoje prednosti i mane...za nesto je dobro za nesto je lose...zAMISLI da se tamo menjaju direktori ko na spensu..zamisli samo koliko bi zaposlenih bilo...
    sumnjam da cita..
  • @Gobo

    23.06.2011 11:20
    Razumela sam ja tebe, nego, izvini, učinilo mi se zgodnim da malko okrenem vodu na Jevtinu vodenicu...Znam je da nije on najkrivlji, ali mene taj fenomen "večiti direktor i dobar sam sa svima i svima ugađam, pa nek je i na štetu grada" malko izluđuje...Znam da će se on "puno potresti" ako kojim slučajem i pročita ovaj komentar, al baš me briga...ja sam kazala, i opet ću! I kada sam rekla "ne daš na direktora", nisam mislila baš da je on tvoj direktor (mada bi volela da jeste, jer rezonuješ odlično, kamo lepe sreće da i njegovi barem tako misle, ako već tako i ne rade), već zbog gore navedenog, Jevta mu dođe upravo "naš direktor", svačiji i ničiji...Eto, toliko :)
    P.S.
    Kad mislim da treba da branim, ja branim, kad mislim da treba ono drugo, eto mene, ako nađem vremena i živaca...Šta bi bilo da svi samo ćute...i ovako nam rade šta hoće...Poštujem tuđe mišljenje, a još više argumente, tu skidam kapu...
    I da kažem onom "Lali"...Lalo, ne poznajemo se, ali se prepoznajemo :)Uzdravlju!
  • G

    23.06.2011 10:02
    @Za NS - samo što si ti malo, ovako skoro neprimetno misleći da se ovde svi kopčamo na leđa, obrnuo strane - u BG Lastina stanica nije za međunarodne i međugradske polaske, a BAS prigradska, već obrnuto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti