Školarina na novosadskim fakultetima ostaje ista

Školarina na novosadskim fakultetima ne bi trebalo da bude povećana.
Školarina na novosadskim fakultetima ne bi trebalo da bude povećana.

Povodom iznetog stava ministra prosvete i nauke u Vladi Srbije, Žarka Obradovuća, u vezi sa školarinom za studije za narednu školsku godinu, danas je u Vladi Vojvodine održan sastanak predstavnika Univerziteta u Novom Sadu i Vlade AP Vojvodine. Predstavnike Univerziteta u Novom Sadu predvodio je rektor UNS, Miroslav Vesković, a predstavnike Vlade Vojvodine pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj, Dragoslav Petrović.

Na sastanku je usaglašen zajednički stav Vlade AP Vojvodine i Univerziteta u Novom Sadu da u sadašnjim okolnostima ne sme doći do povećenja troškova studiranja.

U tom smislu, Vlada Vojvodine i Univerzitet u Novom Sadu iskoristiće sve mehanizme koji im stoje na raspolaganju da školarina na svim fakultetima i studijskim grupama ostane ista kao za 2010/2011, školsku godinu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti