Pojedini delovi grada i danas bez vode

Stanovnici viših delova grada sa sremske strane i dalje nemaju vode, dok se danas problemi očekuju i na višim spratovima zgrada koje nemaju hidrofore.

Stanovnici viših delova grada sa sremske strane i dalje nemaju vode, dok se danas problemi očekuju i na višim spratovima zgrada koje nemaju hidrofore. Kako za 021 kaže portparol "Vodovoda" Davor Santrač, stabilizacija sremske strane se očekuje u toku prepodneva.

"Najveći deo Srema stabilizovan je još sinoć, ali neki gornji delovi poput Glavice, Čardaka i gornjih delova Bukovca i Karlovaca i ovog jutra imaju problema sa vodom. Mi očekujemo da će u toku prepodnevnih sati i taj deo sistema biti normalizovan", navodi Santrač.

Prema njegovim rečima, pogon za preradu i distribuciju vode počeo je da radi juče oko 19h, dok je sat vremena nakon toga počelo lagano puštanje vode u sistem koji napaja bačku stranu. Santrač navodi da je nakon toga potrošnja vode oborila sve rekorde, zbog čega je moguće da i danas u toku dana neki periferni delovi grada i zgrade sa lošim hidroforima imaju problema sa vodosnabdevanjem. "Zbog izuzetno velike potrošnje, moguće je da će neki rubni delovi sistema poput prigradskih naselja i viših zgrada bez hidrofora  i danas biti bez vode", kaže on.

Santrač naglašava da je zbog prekida u napajanju vode normalno da po puštanju sistema u rad dođe do podizanja taloga, ali kaže da je nije ceo grad imao problema sa zamućenom vodom, već samo pojedini delovi. "Stabilizacija bačke strane je išla postepeno kako bismo izbegli zamućenja. Podizanje taloga se ipak ponegde desilo, ali je to više bila sporadična pojava“, kaže portparol "Vodovoda" za Radio 021.

Prema njegovim rečima, građani ne treba da brinu za ispravnost vode koja izlazi iz slavina, jer je, kako navodi, voda u potpunosti ispravna: "Sa mikrobiološke strane, voda je u potpunosti ispravna. Kada je reč o tim zamućenjima – nije u pitanju ni mulj, ni blato, ni kafa. U cevima postoji talog mangana koji se podiže kada dođe do izmenjenog režima pritisaka. Jedina mana ove vode je da je nije lepo gledati".

Santrač navodi da u Novom Sadu ima puno višespratnica čiji investitori nisu ugradili hidrofore, zbog čega bi oni danas mogli da imaju suve slavine ili probleme sa pritiskom. Prema njegovim rečima, činjenicu da su pojedini delovi grada imali vode ceo dan mogu da zahvale kvalitetnim hidroforima.

Novosađani su sinoć kada je voda puštena u sistem uspeli da ostvare rekordan protok od 1.700 i ubrzo 1.900 litara u sekundi. To je skoro dvostruko više od uobičajene potrošnje od 1.000 l/s. Santrač je sinoć rekao da vode u sistemu ima više nego ikad, ali da velika potrošnja pravi problem u stabilizaciji sistema. Rekord je oboren i prethodno veče, kada se zahvatala voda, kada je potrošnja iznosila 1.500 litara u sekundi.

Inače, radovi na trafo stanici su završeni oko 18 sati, a opširnije o tome možete pročitati ovde.

  • Neupuceni

    26.06.2011 20:53
    KKC - @Sremac
    Da li se ta Vasa Skada pije, sluzi za ispiranje ili tusiranje??!
    To kod nas u selu ne trose.
  • Laci

    24.06.2011 11:35
    Ne mozemo im nista -- nazalost

    Dovoljno je procitati "Davor - @Sremac i "KKC gluposti"" komentar i sve je jasno. Banda bahatih lopova i razbojnika je preuzela vlast. Tacka.
  • LESI

    24.06.2011 08:37
    @Davor
    Da li tuče gazda kuče?
    Tuče gazda kuče vazda!
    Zato kuče arlauče.
    Kuče reži-gazda beži!
    Hoće gazdu za odmazdu!
    SAD GA VEŽI KADA LEŽI!
    Kuče gladno mnogo gadno!
    Kuče kopa-hoće klopa!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti