FOTO: Drumsko-železnički most prohodan

Radnici "Bačkaputa", koji su jutros blokirali put na Drumsko-železničkom mostu propuštaju vozila na svakih sat vremena, zbog čega se ne stvaraju velike gužve.
Radnici "Bačkaputa", koji su jutros blokirali put na Drumsko-železničkom mostu propuštaju vozila na svakih sat vremena, zbog čega se ne stvaraju velike gužve. Kako su se uverili naši reporteri, saobraćaj se preko ovog mosta odvija bez problema, jer policija reguliše prolazak kamiona koji žele da pređu na sremsku stranu.

Zaposleni u "Nibens grupi" od jutros blokiraju četiri značajna putna pravca u Novom Sadu. Kako za 021 kaže predsednik sindikata u ovoj firmi Đuro Trivunović, blokirani su Drumsko-železnički most, kao i putevi prema Temerinu, Zrenjaninu i Beočinu. "Svaka firma iz "Nibens grupe" u svom gradu pravi blokade, a što se tiče "Bačkaputa", mi ćemo protestovati na četiri tačke – na Drumsko-železničkom mostu, na putu od Kamenice prema Beočinu, na deonici prema Zrenjaninu, kao i na putevima prema Temerinu i Srbobranu", kaže Trivunović za 021.

Prema njegovim rečima, plan je da današnji protest traje do 15h, nakon čega će radnici razmotriti ponude koje će im stići od države. Trivunović navodi da će zaposleni u "Bačkaputu" nastaviti proteste ukoliko njihovi zahtevi ne budu ispunjeni. "Za sad, plan je da ostanemo na barikadama do 15h. Očekujemo jedan poziv, tako da verujem da će naši zahtevi biti ispunjeni do tad. Ukoliko ne budu ispunjeni, dogovorićemo se kada ćemo nastaviti protest", navodi ovaj sindikalac. Učesnici protesta očekuju da im se obrati i predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić, jer smatraju da on kao prvi čovek Pokrajine može da pomogne vojvođanskim putarima.

Podsećamo, putari su od države tražili da se deblokiraju računi svih firmi, zatim da se isplate zaostale zarade i da se raskinu kupoprodajni ugovori tamo gde za to postoje uslovi. Predsednik sindikata "Bačkaputa" je ranije najavio da će svih pet firmi iz sastava "Nibens" grupe preduzeti najradikalnije mere borbe za svoja prava, ako do srede republička vlada ne odgovori na zahteve zaposlenih i reši tešku finansijsku situaciju u kojoj se putari nalaze. "Ako treba, blokiraćemo i autoput pa neka nas hapse", poručuju ogorčeni putari. (M.S.)

  • 13

    22.06.2011 13:17
    Da li iko normalan moze da pomisli da je putarima lako.Niko nikog nedira,prinudjeni su na taj vid protestajjer lopovi iz vlasti razumu samo jezik ulice.Pa zar vam je plitko pamcene ili spadate u grupu zaludjenih,kako su gamad stigla do fotelje.I ovi cestiti radnici imaju porodice,aqli sada vec gladne.Rade po svim vremenskim uslovima ali gladni.Treba da ih podrzimo.
  • Nizina

    22.06.2011 13:13
    Ljudi ljudi
    Definitivno svakom je svoja muka najveća jedan mora do grada ne može drugi nema živce da čeka...niko ne štrajkuje jer želi nego što mora. Mene više brine da ako oni štrajkuju ko gradi autoput jer neću više da vozim po raspadnutim seoskim putevima hoću lep autoput kao što Hrvati imaju. A što nisu isplaćeni radnici...nije problem Nibensa nego države jer je ona naručilac posla, a ko plaća porez državi mi, tako da nisu radnici krivi nego lopuže na vlasti!! Ali avaj čista logika kada uvek upali zavadi pa vladaj...
  • ns

    22.06.2011 13:11
    sjajno, prohodnost na svakih sat vremena, molio bi dotičnu gospodu da se ne sklanjaju jer se inače prolazilo na svakih 2-3 sata dok njih nije bilo :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti