Glasajte za mlade novosadske pronalazače

Novosadski studenti sa Fakulteta tehničkih nauka predstavljaće Srbiju na prestižnom takmičenju "Imagine cup" koji organizuje kompanija "Microsoft" u Njujorku.
Novosadski studenti sa Fakulteta tehničkih nauka predstavljaće Srbiju na prestižnom takmičenju "Imagine cup" koji organizuje kompanija "Microsoft" u Njujorku. Kako za 021 kaže jedan od mladih pronalazača Bojan Bogovac, oni će na ovom takmičenju predstaviti program koji štedi električnu energiju u domaćinstvu putem povezanog sistema kućnih aparata.

"Naš program se zove "H.O.U.S.E.", što predstavlja skraćenicu za "Home Automation Utility Service". To je server koji kontroliše uređaje u kući tako što njima komanduje preko energetskih kablova na osnovu istorije potrošnje u tom domaćinstvu. Preko tih komandi sistem automatski pali i gasi aparate, čime štedi struju", kaže Bogovac za 021.

Pored toga što će morati da impresioniraju žiri u konkurenciji od 70 učesnika iz isto toliko zemalja sveta, na "Imagine cup-u" će biti proglašen i favorit publike. Za naše genijalce Novosađani će moći da glasaju  putem interneta, a ukoliko želite da podržite ove studente u osvajanju prestižne Majkrosftove nagrade, to možete da uradite na ovom linku. Moguće je glasati sa više različtih naloga (facebook, gmail, yahoo mail, MSN, twitter), te jedna osoba moze vise puta glasati, samo je potrebno da nakon svakog glasa zatvori web pretraživač, i ponovo ga otvori. Njihov projekat se trenutno nalazi na drugom mestu. (M.S.)

  • Novosadjanka

    25.06.2011 06:35
    uputstvo za glasanje
    Glasala i navijam za vas!Malo uputstvo za one koji nisu bas tako vesti sa kompjuterom a zeleli bi da glasaju,Postupak glasanja:ukucajte "iskrivljena slova" koja vam zada kompjuter ,posle klika na ikonu Like vas glas jos uvek nije zabelezen,otvorice se strana na kojoj pise LOG IN sa spiskom : Live ID,Yahoo,Google,Facebook,Twiteer- kliknite na onaj gde imate svoj nalog, zatim dozvolite da imagine cup pristupi vasem nalogu tj kliknite na GRANT ACCESS i kada se otvori strana na kojoj pise "Thank you for voting!" to je SIGURAN ZNAK da je vas glas uvazen :) Hvala svima na vremenu i trudu da glasaju!Zamolite i svoje prijatelje da glasaju,pomozimo nasim predstavnicima da pobede!trenutno su na 4-tom mestu a bili su prvi u prva 24 sata glasanja!Napred glasaci!
  • Dr. House

    22.06.2011 13:21
    HOUSE je skraceno za HAUS
    Dobar lektor :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti