"Novosadska kultura sećanja" večeras u Radio kafeu: De Limanos i The Bad Week za kraj godine

Peta "Novosadska kultura sećanja" biće organizovana večeras, 30. decembra u Radio kafeu (Miletićeva 45).
"Novosadska kultura sećanja" večeras u Radio kafeu: De Limanos i The Bad Week za kraj godine
Foto: 021.rs

Pre pet godina nastala je lepa ideja, koja i dalje živi. Sa ciljem da se oda počast muzičarima i muzičarkama sa novosadske rok scene koji više nisu među nama.

Tako smo se u prethodnim druženjima prisećali Gage, Andrle, Žikse, Bogde, Hamera, Tukše, Sube, Bobe, Baje, Bate, Pikija i mnogih drugih. Parola, kao i do sada, ostaje - "Vreme je za Novi Sad". 

Ove godine nastupiće dva nova benda, ali sa članovima koji su dobro poznati gradskoj sceni. Najpre će nastupiti The Bad Week, sastav koji čine Strahinja Jajić, Stefan Stefanović Gile i Danijel Seethaler. Strahinju i Danijela mogli ste često da sretnete u centru grada, dok ste Gileta, kao dostojnog naslednika Žikse, mogli da čujete na usnoj harmonici u sastavu Šinobusi. 
 
Binu će potom zauzeti De Limanosi, stara garda novosadskog panka okupljena u novi bend. Onima koji prate novosadsku scenu već je poznato o kome se radi - tu su Nemanja Dukić Duka i Nikola Gvozdenović iz Blitzkrieg-a, te Dušan Ječmenica Dulles i Saša Karanović Kara iz Mitesersa. Omladinsku podršku obezbedio je bubnjar Robert Forai. Ove godine izdali su nekoliko singlova, održali odličan koncert na Exit-u, a pesma "Provalija" postala je pravi lokalni hit. 
 
"Novosadska kultura sećanja" održaće se večeras, 30. decembra, sa početkom u 18 časova. 
 
Događaj će se organizovati u skladu sa kovid merama.

Događaj se realizuje uz podršku Uprave za kulturu Grada Novog Sada.

  • Petar

    30.12.2021 12:34
    Skaa
    Žožo vrati se .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti