Bez novih autobusa od 2007.

Još nije poznato kada će se republička Komisija za zaštitu prava ponuđača izjasniti o regularnosti nabavke šest autobusa za Gradsko saobraćajno preduzeće, iako je od poslednjeg pokušaja kupovine prošlo skoro četiri meseca.

Još nije poznato kada će se republička Komisija za zaštitu prava ponuđača izjasniti o regularnosti nabavke šest autobusa za Gradsko saobraćajno preduzeće, iako je od poslednjeg pokušaja kupovine prošlo skoro četiri meseca.

Kako je za Radio 021 rečeno u ovom preduzeću, tek po izjašnjavanju komisije na žalbe ponuđača čije ponude nisu prihvaćene, znaće se da li će ugovor biti potpisan s "Mercedes bencom" ili će postupak javne nabavke biti ponovljen.

Podsetimo da Gradsko saobraćajno još od 2007. godine nije kupilo nijedno novo voizilo, a da u svom voznom parku ima čak 17 autobusa starijih od 28 godina.

Ipak, osim tekuće nabavke šest autobusa, koju je trebalo realizovati tokom prošle godine, gradski prevoznik planira da u ovoj godini nabavi još 19 vozila. Međutim, za tu kupovinu Gradsko saobraćajno bi moralo da se zaduži bar za 300 miliona dinara, jer će iz gradske kase za kapitalne investicije u tom preduzeću biti izdvojeno 203 miliona dinara. (D.S.)

  • ocigledno

    19.03.2010 09:08
    Jasno je da nam drzavni vrh vlasti u BGD-u odredjuje kakav ce Novi Sad imati javni prevoz.Za promenu trebalo bi videti kako bi bilo kada bi po svim pitajima odlucivala vojvodjanska vlast, jedno 4 godine, pa ako ne valja, neka BGD ponovo preuzme svoj patronat nad Vojvodinom

  • Sima Strahota

    19.03.2010 06:19
    Nema procenta - nema autobusa
    Pamtim da je GSP redovno odradjivao i upucivao zahteve za nabavku proteklih godina tako da je stvar "zapela" u gornjim strukturama. A tamo verovatno preovladava ovakvo razmisljanje: Ako ne mogu da se utalim (a ne mogu jer se sada sve transparentno), onda necu ni da odobrim.
    Dok je sadasnja "demokratska" vlast bila demokratska opozicija, pljuvala je po tadasnjoj vlasti, rekao bih - sa razlogom! Ipak, ona nedemokratska vlast je kako-tako odradjivala ove stvari ... ove "demokrate" nikako. I kod njih izgleda preovladava razmisljanje DA JA LAPNEM STO VISE ZA MOG MANDATA A POSLE ME BRIGA.
    Molim da me korigujete ako nisam u pravu (sto ne znaci da sam u krivu).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti