Boravak u vrtićima od septembra skuplji za 40%

Cena boravka u vrtićima Radosnog detinjstva od 1. septembra će biti skuplja za 40%.
Cena boravka u vrtićima Radosnog detinjstva od 1. septembra će biti skuplja za 40%, pa će roditelji morati da izdvoje preko 1.000 dinara više već od oktobra.

Kako za Radio 021 kaže vršilac dužnosti direktora Predškolske ustanove Dragan Milošević, razlog za slanje predloga poskupljenja je povećanje cene troškova rada i veruje da će Grad prihvatiti predlog rukovodstva "Radosnog detinjstva".

"Mi smo napisali da bi bilo lepo kada bi nam odobrili poskupljenje od prvog septembra, i ja se iskreno nadam da će to biti prihvaćeno. Čak i sa poskupljenjem od 40 odsto, bićemo jedna od jeftinijih predškolskih ustanova u Srbiji, a ovaj zahtev predstavlja minimum minimuma koji nam je potreban", kaže Milošević za 021.

Prema njegovim rečima, moguć je povratak "platnih razreda", koji bi omogućili deci roditelja sa tanjim novčanicima da za boravak svoje dece u gradskim vrtićima plaćaju manje. Milošević dodaje da je on pobornik ove ideje, ali ne zna koliko će osnivač imati razumevanja budući da su upravo gradski oci pre nekoliko godina ukinuli socijalne privilegije za roditelje sa manjim platama.

"Ja sam pristalica vraćanja tih razlika, ali ćemo u narednim razgovorima videti koliko će Grad imati sluha za pomenutu ideju. Lično mislim da nije u redu da roditelji dece koji zajedno ostvaruju mesečne prihode od 150.000 dinara za vrtić izdvajaju istu svotu kao roditelji koji zajedno ostvaruju 60.000", navodi Milošević.

Ukoliko grad odobri poskupljenje za mesečni celodnevni boravak deteta u vrtiću uzrasta od 3 do 7 godina, roditelji će morati da izdvoje oko 3.400 dinara, a za dete jaslenog uzrasta oko 4.300 dinara. (M.Sovilj - miodrag@021.rs)

  • natasa

    04.09.2012 10:19
    ao je nekome skupo tih 3400din mesecno, zasto ne odustanu? Ima onih kojima to mesto znaci iz razloga sto rade pa im znaci da im dete ide u vrtic. Kao neko ko je radio i "srecom" postao teh visak kad je trebalo da pocne da radi, mogu vam reci da platom od 22000din nije lako platiti privatni. A naci tek mesto u drzavnom bez veze je jos teze, tacnije nemoguce... Zato buditew sretni sto imate da platite samo tako malo....
  • 28.08.2012 14:36
    zaboravljate bitnu cinjenicu
    vrtic nije humanitarna ustanova
    niti je vrtic deo obaveznog skolovanja niti je vrtic duzan da misli o tome gde ce ko sa decom
    zna ze za sta postoji ova ustanova
  • 28.08.2012 14:28
    ma zamisli
    sta bi bilo tek da izjednace cenu sa svim ostalim vrticima u Srbiji
    budite zadovoljni shto i dalje Novi Sad ostaje najjeftiniji

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti