Ombudsman traži jedinstveni registar skupština zgrada

Zaštitnik građana Novog Sada Aleksandar Grujić preporučio je gradskoj upravi da uvede jedinstveni registar Skupština zgrada na teritoriji Grada.

Zaštitnik građana Novog Sada Aleksandar Grujić preporučio je gradskoj upravi da uvede jedinstveni registar Skupština zgrada na teritoriji Grada.

Ovaj predlog je proistekao iz velikog broja pritužbi koje je dobio u proteklom periodu, a u kojima građani ukazuju na probleme koje imaju i koji se odnose na rad i funkcionisanje Skupština zgrada.

Ombudmsan preporučuje da registar vodi Gradska uprava za urbanizam i stambene poslove, čime bi se postigla veća sigurnost u zakonitosti rada Skupština zgrada.

  • ahaha

    19.08.2012 09:57
    Nema većih problema od Skupštine zgrade?
    Pre npr. što počne da se zabavlja sa Skupštinama zgrade mogao bi ombudsman malo da poradi na tome da Poreska uprava, sud, katastar i Informatika usaglase podatke koje imaju. Stižu poreska rešenja ljudima koji su svoj stan prodali, platili porez, prepisali stan na drugo ime a poreska ne prati izmene.
  • zavrzlama od Ombudsmana

    17.08.2012 07:48
    za jos vise peljesenja gradjana
    I sada oni koji stanuju u stanovima u zgradama, treba JOS VISE DA PLACAJU NEKOM NOVOOTVORENOJ birokrtatskoj sluzbi


    zar nije INFORMATICI dosta sto za svoj (NE)RAD
    peljesi gradjane

    Nisu stanovi VLASNISTVO NICIJE kao sto je bilo nekada

    stanovi imaju svoje VLASNIKE,zar vlasniku mora da ima jos i TUTORA od strane Grada, a njihov odabir SKUPSTINE stanara je znaci ravan nuli

    zar ce Grad bolje znati problematiku u zgradama od samih stanara-vlasnika

    problem je kod stanara sto nisu SVI na sastanku , kada PREDSEDNIK zakaze sastanak zbog razno raznih problema
    jer kao stanari su ili jako radne osobe i nema ih u stanu, ili su izuzetno uorni da bi dosli na sastana i da zajednicki rese problem

    Ova inicijativa Ombudsmana je cista zavrzlama kako bi jos vise uzimao Grad novaca jer kasa je sve tanja, a neradnika tj BUDJETSKIH radnika sve vise
  • zaštitniče

    17.08.2012 07:19
    gde si ti doktorirao prava?
    Ova nazovi "preporuka",ima za cilj da ostavi utisak da Gradski zastitnik nesto radi a ne i da pomogne građanima u rešavanju problema.
    Grad osniva javna preduzeća za obavljanje pojedinih poslova i JP Informatika, već naplaćuje prihod za Skupstine stanara,što znači da evidencija postoji, samo je možda treba malo urediti.
    Preporučeno je da "registar" vodi Gradska uprava,i to Sekretarijat koji ima jasno utvrđene nadležnosti u koji svakako ne spada preporuceni posao.
    I ono najvažnije ne vidi se koja je svrha uvođenja ovog registra.
    Bolje je i ne raditi nego bacati prasinu građanima u oci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti