Kšištofu Karaseku nagrada "Novi Sad"

Poljski pesnik, romansijer i esejista Kšištof Karasek (75) ovogodišnji je dobitnik međunarodne nagrade za književnost "Novi Sad" koja će mu biti uručena na predstojećem 7. Međunarodnom novosadskom književnom festivalu.

Poljski pesnik, romansijer i esejista Kšištof Karasek (75) ovogodišnji je dobitnik međunarodne nagrade za književnost "Novi Sad" koja će mu biti uručena na predstojećem 7. Međunarodnom novosadskom književnom festivalu, odlučio je festivalski žiri u kojem su Jovan Zivlak, Vladimir Gzovden i Zoran Đerić.

Karasek je jedan od najistaknutijih savremenih poljskih pesnika, autor više od 30 knjiga i dobitnik mnogih važnih nagrada za književnost u Poljskoj, rekao je Zivlak i dodao da mu je nedavno dodeljeno prestižno priznanje "Orfej" za knjigu poezije "Vetrolomi".

Nagrada, koju čini diploma i novčani iznos od 2.000 evra, biće Karaseku uručena u toku festivala.

Prethodni dobitnici tog priznanja su nemački pisci Katrin Šmit i Kristof Mekel, Žan Pjer Faj iz Francuske, Nigerijac Ben Okri, Šon O'Brajen iz Engleske i Bugarin Ljubomir Levčev.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti