Piroški: Nasilno poništavanje izborne volje građana

Menadžerka Gradskog odbora Liberalno-demokratske partije (LDP) Novi Sad Lidija Piroški saopštila je danas da najnovija politička dešavanja u Novom Sadu predstavljaju kriminalno i nasilno poništavanje izborne volje građana.
Menadžerka Gradskog odbora Liberalno-demokratske partije (LDP) Novi Sad Lidija Piroški saopštila je danas da najnovija politička dešavanja u Novom Sadu predstavljaju kriminalno i nasilno poništavanje izborne volje građana.

"Poslednji događaji su kulminacija nepostojanja politike koja brine o zajedničkim interesima za razvoj Novog Sada i njegovog svođenja na monetu za besramno potkusurivanje u centralama stranaka ili lokalnih kvazimoćnika", navodi se u saopštenju.

Piroški smtra da je gradonačelnik Igor Pavličić najviše doprineo stagniranju i nazadovanju Novog Sada i da njegova administracija nije učinila ništa značajno za grad, ali ističe da oni koji žele da preuzmu vlast, koje naziva "drugom nasilnom stranom", mogu dovesti do "trajne političke, ekonomske i socijalne nestabilnosti u gradu i pokrajini".

"Krajnje je vreme da se prestane sa ponižavanjem građana otvorenom borbom za plen, odnosno funkcije koje će možda da traju samo naredne četiri godine", navela je ona, pozivajući sve aktere političke scene u gradu da, ako ikako mogu, pomisle prvo na interes grada u "kome treba da žive naša deca".

Menadžerka novosadskog LDP-a smatra da je Novosađanima u ovom trenutku neophodno vraćanje poštovanja i poverenja u institucije, kao osnovnog instrumenta države oko koje smo se okupili da bi, kako piše u saopštenju, bila na usluzi svim građanima, a ne partijskim lovokradicama.

Na kraju saopštenja se ponavlja da LDP zahteva da se poštuje volja Novosađana iskazana na izborima i da se raščisti sa kriminalnim aktivnostima u aferi oko izgradnje autobuske stanice u Novom Sadu, kojom se poslednjih nekoliko dana bavi i Jelko Kacin, poslanik Evropskog parlamenta i izvestilac za Srbiju.

Od rukovodstva Srpskog pokreta obnove menadzerka novosadskog LDP-a traži da "javno osudi i isključi iz članstva svoje preletače ili objasni građanima koji je motiv tako jak da se odbace principi stranke koje su u teškoj političkoj borbi gradili i prethodnih 12 godina".

  • Cvet u kosi

    29.08.2012 08:22
    Vesele 90-te
    Preokret u Novom Sadu? Da li je to ono kad julovca postaviš za menadžera gradskog odbora, pa osvojiš 3% na lokalu? Ovo je mali grad, svako se zna, i sve se zna.
  • anonimus

    29.08.2012 07:07
    koji ludaci
    Dakle, Pavličić najviše doprineo stagniranju i NAZADOVANJU Novog Sada, mi ga ipak, ili baš zbog toga ( ! ) izglasali!
    Mislite da je formulacija "koji ludaci" iz naslova prejaka?
  • krticaa

    29.08.2012 06:35
    odlazite !!!
    Lično zbog nje i ‚‚zoranaNS‚‚ kao i ostalih članova gradskog odbora LDP-a koju naturio pokrajinski odbor novosađanima od 8% koliko je LDP osvojio za republičku skupčtinu uspeli su napraviti 4,5%.Da imaju samo malo obraza napustili bi stranku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti