Đurić gotovo bez dinara kupovao firme po Srbiji

Biznismen Dragan Đurić gotovo bez dinara je kupio veliki broj firmi u Srbiji, za šta je morao imati "blagoslov" u Agenciji za privatizaciju.
Biznismen Dragan Đurić gotovo bez dinara je kupio veliki broj firmi u Srbiji, za šta je morao imati "blagoslov" u Agenciji za privatizaciju.

Protiv Đurića se vodi istraga zbog sumnje u milionske pronevere u Veterinarskom zavodu, ali i kompanijama "Dunavska", "Nolit", "Šumadija", "Savremena" i "Optika".

Bivši direktor Agencije za privatizaciju Branko Pavlović kaže da je neophodno ispitati ko je Đuriću omogućio da se zadužuje i isisava kapital iz preduzeća koje je kupio, budući da su u pitanju firme koje su bile pod privatizacionom kontrolom Agencije.

Ovaj biznismen je, naime, u ovim preduzećima napravio tipičnu privatizacionu vrtešku u kojoj je gotovo bez svojih para sticao milionsku dobit.

Đurić je vlasnik i nekadašnjeg novosadskog tekstilnog giganta "Novitet", koji se ne spominje među preduzećima čija je privatizacija pod lupom nadležnih organa.

  • 27.02.2013 00:24
    E da sam ga upozno
    mozda bu mi reko kako, pa bi i ja posto bizmismen!
  • 26.02.2013 16:06
    zanzibar
    Da nije Cvetković-kapetan bio u to vreme na čelu agencije?
  • Fiko

    26.02.2013 12:17
    Fudbalska pravda
    Ko je Đuriću kriv što je predsednik fudbalskog kluba Partizan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti