Građevinski inspektor kontrolisao Kontrast bez metra

Građevinski inspektor Veselin Kerac kontrolisao je diskoteku Kontrast samo jednom od 2006. godine, a kada je aprila 2010. konačno posetio ovaj lokal inspekcijski nadzor uradio je na osnovu slobodne procene, bez osnovnog alata za rad, poput metra.
Građevinski inspektor Veselin Kerac kontrolisao je diskoteku Kontrast samo jednom od 2006. godine, a kada je aprila 2010. konačno posetio ovaj lokal inspekcijski nadzor uradio je na osnovu slobodne procene, bez osnovnog alata za rad, poput metra.

Kerac je u nastavku suđenja optuženima za izazivanje požara u Kontrastu u kojem je 1. aprila 2012. godine poginulo šest osoba posvedočio da prilikom pomenute kontrole nije mogao da odredi tačne dimenzije lokala i da li je bilo naknadnih radova "jer je njegov zadatak bio da utvrdi samo gabarite objekta". "Akciju kontrole smo morali brzo da obavimo i nismo imali vremena za detaljna premeravanja, tako da smo utvđivali samo gabarite, koji nisu menjani od 1980. godine", rekao je Kerac i precizirao da je on tog dana ustvari učestvovao u zajedničkoj akciji više inspekcija.

"Konstatovao sam da nema vidljivih novih radova u klubu, ali nisam proveravao da li je zaista nešto menjano", rekao je Kerac i precizirao da je za detaljnu rekonstrukciju krova morala postojati saglasnost Gradske uprave za urbanizam, ali da on prilikom kontrole nije primetio da je krov rekonstruisan. Ovaj inspektor je rekao i da je u lokalu primetio stepenice, ali da se nije penjao da vidi galeriju, koja je takođe naknadno izgrađena u klubu.  

Kerac je kao građevinski inspektor od 2006. godine bio zadužen za kontrolu Kontrasta, ali nikada nije utvrđivao da li je bilo promene delatnosti, niti je prilikom obilazaka objekta iz službenih kola u pokretu primetio da se bilo šta radi. Na posebno pitanje advokata u kojim situacijama je mogao da zatraži da se privremeno zatvori neki objekat, Kerac je rekao da je to moguće ako se objekat nenamenski koristi ili ako se rekontrukcijom utiče na stabilnost objekta.

Otac stradale Milene Dalmacija, Božo Dalmacija, izneo je zamerku na rad inspektora Kerca, rekavši da je površno uradio posao prilikom kontrole Kontrasta jer nije ispoštovao odredbe zakona i pravila struke, što je uneto i u sudski zapisnik.  Protiv Kerca se inače vodi istražni postupak pred Osnovnim sudom u Novom Sadu zbog sumnje da je sa još tri inspektora protivpožarne zaštite zloupotrebio službeni položaj prilikom kontrole Kontrasta.

  • lol@

    27.02.2013 06:22
    hoćuneću
    neke firme su pojedinim inspektorima odradile dosta posla na njihovim kućama i vilama. gratis. sve sa materijalom i prijavljenim neprijavljenim radnicima. to valjda tako treba. usluga za uslugu.
  • Josip

    26.02.2013 17:44
    Semtex ne budi smesan i ne pozivaj na nasilje pogotovo ne budi hrabar preko neta molim te.....Majko mila,sta je ovih heroja kako se samohvalisu prkeo tastature....
  • Mama

    26.02.2013 14:10
    Samo da isteraju ovo do kraja. Na žalost, najgora muka tera ovog čoveka. Očigledno svestan onoga da iz grešaka treba drugi da nauče, nek istraje, za dobrobit ovog našeg posrnulog društva i dece koja tek dolaze.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti