LSV: Krivično goniti sve koji pale zastavu Vojvodine

Liga socijaldemokrata Vojvodine saopštila je danas da od nadležnih organa očekuje da krivično gone svakog ko pali ili cepa zastavu Vojvodine.
Liga socijaldemokrata Vojvodine saopštila je danas da od nadležnih organa očekuje da krivično gone svakog ko pali ili cepa zastavu Vojvodine.

"Očekujemo od nadležnih državnih organa da reaguju po službenoj dužnosti i da svi koji pale, cepaju ili na bilo koji drugi način unižavaju zastavu Vojvodine za to i krivično odgovaraju", navodi se u saopštenju.

Prema podacima te stranke, učestale napade na autonomiju Vojvodine u proteklom periodu pratilo je paljenje i cepanje zastave Vojvodine, a političkim pritiscima se i dalje onemogućava da ova zastava bude istaknuta u 10 od 45 vojvođanskih opština.

"Budući da je AP Vojvodina ustavna kategorija i da je pravo na simbole garantovano Ustavom, postoje svi uslovi za pokretanje krivične odgovornosti prema onima koji su palili zastavu, koji je na jedan nedoličan način skidaju ili sprečavaju njeno isticanje", piše u saopštenju.

LSV je najavila da će u Skupštini Srbije podneti predlog za izmenu i dopunu Zakona o grbu, zastavi, himni i zastavi Srbije kako bi se i na taj način preciziralo da na teritoriji Pokrajine zastava Vojvodine ima isti tretman kao zastava Srbije i da svi koji ne poštuju zastavu Vojvodine snose iste posledice kao i oni koji ne poštuju republičku zastavu.

  • zardos

    28.02.2013 09:36
    stanje
    Cinjenica je da je ekstremizam u porastu u mnogim sverama zivota. Kome to odgovara? Pametan covek sam ce zakljuciti !Nama u Vojvodini sigurno ne odgovara!
  • Ide Nesha

    28.02.2013 09:18
    Liga jos postoji? u nestajanju nasli da se bave nebitnim pitanjima... lepo je gledati kako odstupate sa scene voljom biraca
    I vasi clanovi vas ostavjaju
  • Milic

    27.02.2013 23:29
    I one koji nepostuju zastavu Srbije. Pa to nam je jos od Nemanjica ostalo. Sramota

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti