Ferko napustio DS, Palmini ga zaposlili u Elektrovojvodinu

Ivan Ferko, nekadašnji visoki funkcioner novosadskih demokrata, prešao je u Jedinstvenu Srbiju, saznaje 021.
Ivan Ferko, nekadašnji visoki funkcioner novosadskih demokrata, napustio je prošle nedelje stranku u kojoj je bio još od devedesetih i prešao Jedinstvenu Srbiju, saznaje 021.

Prema informacijama do kojih je došao 021, Ferko, koji je bio direktor Parking servisa i nakratko direktor Gradskog zelenila, dobio je odmah i nov posao - sada je savetnik direktora Elektrovojvodine Srđana Kruževića.

Bivši funkcioner demokrata nije želeo da komentariše ni iščlanjenje iz matične stranke, niti informaciju da je prešao u redove JS. "Ne želim da komentarišem. Molim vas, to je moja privatna stvar", kratko je rekao Ferko novinarima Radija 021.

Elektrovojvodinom upravlja Jedinstvena Srbija koju u Novom Sadu nezvanično predvodi Rade Basta (1979), profesor fizičke kulture, bivši policajac i kikbokser, ali i "siva eminencija" ovog novosadskog preduzeća, u kom je zaposlen takođe kao savetnik direktora.

Inače, prvi čovek JS se od skora među političarima kotira kao vrsan politički strateg koji je, poučen neverovatnim izbornih uspehom Tomislava Bokana i SPO, i sam uspeo da podigne rejting svoje partije do neslućenih razmera. Tako je Palmina stranka nedavno skoro potukla SNS na izborima za Savet mesne zajednice u Futogu, a u Kaću čak i pobedila.

Ferko je poslednji u nizu novozaposlenih u tom privrednom gigantu u kojem su u poslednjih godinu dana uhlebljenje našli i brojni zaslužni i novopečeni članovi JS. Bivši demokrata je iz Kisača pa se pretpostavlja da bi mogao biti Bastin glavni čovek u tom selu za neke naredne izbore.

Podsetimo da je Basta u decembru dobio priznanje "Kapetan Miša Anastasijević" za doprinos razvoju preduzetničkog i društvenog stvaralaštva, mnogi ga porede sa Bilom Gejtsom nakon što je uspeo da kao vlasnik Delta farma za samo tri godine ostvari neto dobit od više stotina miliona dinara, a "zli jezici" su ga zbog toga povezivali sa Čankom. (S.K.)

Komentari 143

  • Zaposlen u EV

    27.08.2013 09:49
    Dosta lupetanja
    Dosta gluposti iznosite ovde. JS je zaposlio dosta pametnih ljudi pre svega mislim na ovog momka sto se bavi energetskom efikasnoscu. Decko je meni objasnio kako da stedim kod kuce i sada imam za 1000 dinara manje racune mesecno. Voleo bih da vidim sta ce dalje uraditi

    Tako da JS ipak zaposljava pametne i inteligentne ljude.

    I ranije je bilo da kad dodje neka nova vlast zaposle svoje ljude ali sada ih vi najvise pljujete kad imaju jedini pozitivne rezultate.

    Vama je najvecu problem zaposleni sto oni vise nece da zaposljavaju Vasu decu .

    Dosta je EV bio porodicna firma samo napred rukovodstvo podrzava vas zaposlen koji radi u EV 30 godina
  • Walkmaxx

    15.08.2013 12:08
    Sram...šta to beše? DS>JS>SNS>NS>DSS>SPO>LSV>DVERI
    "Svaka ptica leti svome jatu, svako tezi svome bratu, a kud tebe nosi krilo, izdajico, sram te bilo"

    Čika Jova Zmaj
  • OKREF

    01.08.2013 13:33
    Uvek može da se izvuče
    Još uvek može da se vrati u Kisač. Da sadi povrće u bašti.
    Mogao je da osnuje Demokratsku stranku Vojvodine ili da se priključi Stranci vojvodjanskih Slovaka.
    Ali lakše mu je bilo promeniti dres.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti