Danas počinje Dečija nedelja

Pod sloganom "Mama, tata, kupite mi brata!" danas počinje"Dečija nedelja" koja će trajati do 13. oktobra.
Pod sloganom "Mama, tata, kupite mi brata!" danas počinje"Dečija nedelja" koja će trajati do 13. oktobra.

Jedna od organizatorki manifestacije, Ljiljana Maširević, rekla je da je ideja čitave manifestacije da se podstakne pronatalitetna politika u Novom Sadu i napravi niz različitih dešavanja koja će imati za cilj da najmlađim sugrađanima priušti svojevrsne događaje koje će pamtiti tokom čitavog detinjstva.

Cilj programa je da se deci pruži mogućnost da izraze svoje talente i kreativne sposobnosti kroz igru i druženje, da se podigne kvalitet života dece i doprinese prevenciji nasilja, diskriminacije, kao i inkluziji dece sa smetnjama u razvoju i marginalizovanih gupa.

U okviru manifestacije je planiran niz aktivnosti za decu, posebno  predškolskog i školskog uzrasta i to: pozorišni maraton, etnomuzikološke radionice, muzičko takmičenje "Muzika za sve" - izbor za pevače i instrumentaliste osnovnoškolskog uzrasta - polufinale i finale na Trgu slobode, porodični karneval i berza knjiga, a program manifestacije objavljen je na sajtu grada  www.novisad.rs

Manifestaciju organizuju "Centar za edukaciju i istraživanje Eduko Novi Sad", "Zrno slovesnosti", "Sportmaster" i muzičko-edukativni centar "Carpe Diem", uz podršku Grada Novog Sada.

Program Gradske biblioteke tokom "Dečije nedelje"

Gradska biblioteka daje popust od 50% za upis dece do 14 godina, tako da članarina iznosi 150 dinara i važi godinu dana od dana upisa.

Dečje odeljenje Gradske biblioteke pripremilo je i sledeće programe:

Utorak, 8. oktobar u 12.30 časova - Dečje odeljenje i Odeljenje za zaštitu i povez knjige Gradske biblioteke zajednički organizuju radionicu "Popravi svoju knjigu" za učenike starijih razreda osnovnih škola. U programu učestvuju učenici OŠ "Nikola Tesla".

Prvi deo susreta na Dečjem odeljenju - o knjigovezačkom zanatu, čuvanju i povezivanju knjiga - knjigovezac Leposava Ejić

Drugi deo susreta - poseta knjigoveznici i upoznavanje sa starim alatima za rad, prisutni će imati priliku da prisustvuju ukoričavanju jedne knjige

Četvrtak, 10. oktobar u 12.30 časova - Dečje odeljenje poziva sve zainteresovane da pogledaju izvanrednu izložbu ilustracija iz knjige "Konjić Grbonjić" ilustratorke Ane Grigorjev iz Beograda, koja će biti postavljena na Dečjem odeljenju u Dunavskoj 1 od utorka, 8. oktobra do kraja oktobra.

Svečano otvaranje, uz prisustvo ilustratorke, je u četvrtak, 10. oktobra u 12.30 časova na Dečjem odeljenju. Literarni susret na temu "Konjić Grbonjić - nekad i sad" sa mališanima iz PU "Svitac" i učenicima OŠ "Ivan Gundulić" uslediće posle otvaranja izložbe. Moderatorke oba programa: bibliotekarke Dragana Božić i Katarina Novaković

  • 12.10.2013 12:07
    lepo
  • anonimus

    09.10.2013 20:50
    Mama, tata kupite mi brata!!!
    http://www.youtube.com/watch?v=Uvv8GUVRdJk
  • Bibi

    08.10.2013 19:12
    "Jedna od organizatorki manifestacije, Ljiljana Maširević, rekla je da je ideja čitave manifestacije da se podstakne pronatalitetna politika u Novom Sadu..."
    Rekla bih da je ideja da se podstakne potrošačka politika u Novom Sadu.Ovim sloganom, gospodo, poručujete deci da se sve može kupiti, pa čak i brat.Sestre, izgleda, ne mogu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti