Viškovi u gradskim preduzećima nagomilani u administraciji

U novosadskim preduzećima Lisje, Čistoća, Zelenilo, Spens i Put ima oko 40 odsto viška zaposlenih, koji će biti proglašeni tehnološkim viškom, uz obaveznu otpremninu, tvrde predstavnici sindikata.
U novosadskim preduzećima Lisje, Čistoća, Zelenilo, Spens i Put ima oko 40 odsto viška zaposlenih, koji će biti proglašeni tehnološkim viškom, uz obaveznu otpremninu, tvrde predstavnici sindikata.

Kako kažu, viškom će najpre biti proglašeni radnici koji ispunjavaju uslove za odlazak u penziju, a potom zaposleni u administraciji, kojih zapravo i ima najviše.

Gradonačelnik Miloš Vučević je ranije rekao da bi menadžment pet preduzeća trebalo da uskoro sačini plan izaska iz krize. On ujedno upozorava javna preduzeća da ne računaju na dodatne uplate iz gradske kase radi, kako je rekao, postizanja kvazimira.

- Činjenica je da postoji veliki broj zaposlenih u javnim preduzećima, koji su strukturno loše raspoređeni. Najvažnije je napraviti realne programe poslovanja i realno projektovati prihode i rashode - objasnio je Vučević.

Plan gradske vlasti je da se u maksimalnom periodu od najviše četiri godine sva preduzeća postave na zdrave noge. Trošak socijalnog programa bi snosio grad, u okvirnom iznosu od oko pet miliona evra.

Komentari 109

  • Zeljković

    25.03.2014 12:13
    Lisje
    treća srbija sistemacki promišljeno i organizovano uništava Lisje, nije mi jasno da to niko ne vidi od gradskih vlasti i šta se više čekaju izbori. treba spasiti što se spasiti može. I ZATO "trće smeće" na deponiju.
  • zaposleni

    25.03.2014 08:33
    stranačko zapošljavanje
    Još jedan od razloga za smenu Treće Srbije.Nadam se da pošteni i stari radnici neće biti žrtvena jagnjad zapošljavanja od strane Treće Srbije, koja je zaposlila gomilu svojih članova u preduzećima koja drži.
    Pa šta reći kad je čovek koji je završio Akademiju umetnosti - VAJAR zaposlen od strane Treće Srbije u Lisju, to je samo jedan primer a ima ih gomila.
    Pogledajte njihovu poslaničku grupu, pre izbora su svi bili nezaposleni, a posle izbora 2012. eto ih u Informatici, Lisju i Kulturnom centru.
  • KOmša

    25.03.2014 07:31
    Brže može
    Svi ti viškovi mogu da se raščiste 3-6 meseci - šta će više? Šta čekati?
    Ko radi ima rezultat, ko ne radi - doviđenja.
    Direktori prvi da se prekontrolišu za 6 meseci - ako se u firmi ništa nije činilo - doviđenja. Da vidimo sledećeg. Strani vlasnici srpskih firmi jednostavno tako postupaju. Dobiješ ugovor na 6 meseci ili godinu dana - i onda pokaži šta znaš i umeš. Ljudi bi i dalje da žive u socijalizmu i da se kriju iza sindikata koji ucenjuju, a sami su beskorisni. Sindikalce menjati na 6 meseci maksimum. Ta vrsta kriminalnog udruživanja bi trebala da se što pre iskoreni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti