SPS iznajmio Putu prostor nekadašnje Komunističe partije?

Ni nedelju dana pošto se saznalo da je SPS iznajmio prostor JKP "Put", iz ove političke partije nije dato objašnjenje o tom postupku.
Ni nedelju dana pošto se saznalo da je SPS iznajmio prostor JKP "Put", iz ove političke partije nije dato objašnjenje o tom postupku, niti se zna odakle im prostor u Rumenačkoj 110a.

Tom zgradom inače upravlja JP "Poslovni prostor".

Podsetimo, JKP "Put" je preko javnog tendera u decembru iznajmio prostor u Rumenačkoj 110a od novosadskih socijalista po ceni od 1,5 miliona dinara za godinu dana pošto su bili jedini ponuđači. U Transparentnost Srbija su naveli da je ovaj postupak potpuno neprimeren, ne samo zato što "Put" vodi SPS kadar, već i zbog toga što stranke nemaju pravo ovakvog ostvarivanja prihoda.

U JKP "Put" smatraju da u ovom postupku nema ništa sporno. Oni su za 021 potvrdili da su se uselili u Rumenačku 110a, dok iz SPS i dalje nema nikakvih odgovora.

Kako 021 nezvanično saznaje, SPS je Putu, koristeći nerešena pitanja u zemljišnim knjigama, zapravo iznajmio prostor u zgradi koja je nekada pripadala KPJ. Inače, zgrada se u katastru vodi kao 100 posto vlasništvo lokalne uprave tj. Grada Novog Sada.

Naime, SPS je još početkom devedesetih kao naslednik KPJ u većini mesta širom Srbije preuzeo mnoge poslovne prostore pa je tako uzeo i deo prostora u Radničkoj 110a koji je koristila nekadašnja partija u prostorijama Opštine Detelinara. U samom Novom Sadu najpoznatiji je objekat u ulici Modene gde je pokrajinski odbor socijalista.

Pošto je u dokumentima ostalo upisano i da je deo nekadašnje Opštine Detelinara pripadao KPJ, a potom i SPS, oni su uspeli da iznajmljivanje prostora Putu potkrepe ovim papirima.

Međutim, poseban segment celoj priči daje i informacija iz JP "Poslovni prostor" koje na istoj adresi iznajmljuje prostor JKP "Put", pa je sada nejasno od koga je ovo gradsko preduzeće zapravo zakupilo prostor. Naime, prema podacima JP "Poslovni prostor", u Rumenačkoj 110a njihovi zakupci su JKP "Put", DOO "Intek", Gradska uprava za zaštitu životne sredine i Služba za zajedničke poslove Grada Novog Sada.

Prema zvaničnim aktima grada, poput informera Gradskog veća i gradonačelnika, navedeno je da je objekat na ovoj lokaciji u vlasništvu Novog Sada. (Žarko Bogosavljević - zarko@021.rs)

  • crveni

    24.03.2014 15:46
    manjak
    Iznajmili su duplo manje prostora za duplo vise para za 2013 je placeno 3,4 miliona dinara sad muvaju nesto na prosirenju u prizemlju, ako im da Milos, ili, ako ne raskine ljubav sa ovima sto oce da prodaju Put sebi, pa ga doveli do 300 miliona gubitka iznad vrednosti kapitala.Razloga za seobu iz Brace Mogin nije bilo ,sem da se pomogne napacenom SPS u ...
  • crveni

    24.03.2014 15:35
    steta sto su crni
    Hvala Zarku sto je uslikao i skode Super b i rapida samo steta su crni nisu u tonu sa sps bojom crvenom.
  • Radisa

    24.03.2014 15:32
    Sve ce to narod ...
    Nemo neko da dira ovu skodu,krvavo smo mi to platili,jos malo pa ce polovina biti moja na osnovu duga koji se gomila iz meseca u mesec i iz godine u godinu.Bravo za 021 samo napred sa istragom i pritiskom,ima tu jos prljavog vesa,bice jos svasta...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti