Kako se izvući iz vira?

U slučaju da se nađete u opasnosti od vira na kupalištima, ne treba praviti nagle pokrete, već lagano, plivati uz struju od sredine vira i polako laganim pokretima izlaziti iz vira.
U slučaju da se nađete u opasnosti od vira na kupalištima, ne treba praviti nagle pokrete, već lagano, plivati uz struju od sredine vira i polako laganim pokretima izlaziti iz vira.

Ovo savetuje šef spasilačke službe na Štrandu Predrag Stijepović koji za 021 kaže da je najbolji način da se vir izbegne da se ne ide na mesta gde su reke brze i gde korita reka krivudaju.  

"Izbegavajte da se kupate u brzim rekama i mestima gde reke krivudaju ili udaraju kao kod nas kod mosta u stubove, gde se stvaraju manji virovi, ali od njih opasnosti nema", navodi on.

Stijepović dodaje da na Štrandu nema opasnosti od virova i da je sve bezbedno. Od početka kupališne sezone, na Štrandu je bilo tri intervencije spasilačke službe usled neposlušnosti plivača, ali su one uspešno rešene. On apeluje na Novosađane da ne idu na divlje plaže jer nisu obezbeđene.

Podsetimo, u subotu su se dva mladića udavila na sprudu Gergeš u Dunavu kod Belegiša u viru. (Suzana Stojićević)

  • veslelin pekovic

    05.01.2020 18:30
    Virovi koji usisavaju ne
    virovi koji usisavaju ne postoje vir je samo duboki deo reke u kome najcesce zive ribe mladice znacete da je tu vir tako sto pogledate vodu ako se taj deo zeleni onda je tu vir ako se ne zeleni nije vir
  • Deda

    22.07.2015 02:37
    na tom dijelu je Drava duboka 7-8m.,
  • Deda

    22.07.2015 02:35
    puno puta sam uskocio u vir,prvih par puta u perajama a onda bez njih,ako je vir veci,nema sanse da se izvuces i ne treba ni pokusavat,trebas se opustit i on te prvo lagano okrece,pa sve brze kako ides prema sredini,na nogama osjetis kad ce te povuci u tom trenutku hvatam zrak i dizem ruke u vodi iznad glave on me sve brze vrti pod vodom i za nekih 8-12 sekundi udaram nogama o dno i odbacim se da brze izronim van tj. on me izbaci.,osjecaj je mrak

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti