Neprijatna situacija zbog ideje mladića iz Novog Sada

Od ideje novosadskih mladića da ugoste selekciju Luganska ogradili su se i FSS i gradonačelnik Miloš Vučević. S druge strane, novi predsednik UO novosadskog niželigaša Tomislav Lovreković (25) kaže da ni od koga nije tražio odobrenje za odigravanje ove utakmice.
Od ideje novosadskih mladića da ugoste selekciju Luganska ogradili su se i FSS i gradonačelnik Miloš Vučević.

Povodom najava da će krajem avgusta na stadionu na Detelinari prijateljski susret odigrati selekcije Luganska i četvrtoligaš Novi Sad reagovao je i FSS koji bi ovim mečom bio stavljen u nezavidnu situaciju. Pre svega zbog višegodišnjeg protivljenja nacionalnog Saveza da se nepriznatom kosovskom savezu dozvoli odigravanje zvaničnih utakmica.

Pri tom, iz Fudbalskog saveza Srbije poručuju da je za odigravanje bilo kakve utakmice potrebna dozvola. Funkcioner Saveza Nebojša Ivković, koji je u srpskoj kući fudbala zadužen za pravna pitanja, ističe da je procedura za odigravanje bilo kakve utakmice vrlo jasna. - Nismo dobili zahtev za tu utakmicu, tako da ona za nas i nije tema. Međutim, pravilnik UEFA i FIFA je jasan - svaka utakmica, bilo u Srbiji ili negde drugo na svetu, mora da se prijavi nacionalnom savezu, a nama taj zahtev nije stigao - rekao je Ivković.

Reagovao je i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević

"Grad Novi Sad nije upoznat sa činjenicom de će meč FK Novi Sad - Lugansk biti odigran i smatra da međunarodnu politiku vodi Vlada Republike Srbije i da je Vlada jedina kompetentna da vodi takvu vrstu politike. Svi oni koji su na javnim funkcijama, ukoliko se ne vode time i ne slede politiku Vlade trebaju da budu svesni da mogu snositi posledice. Grad Novi Sad kao lokalna samouprava nema nikakve veze sa ovim događajem, niti vodi međunarodnu politiku, jer je to posao Vlade Srbije", ističe se u saopštenju gradonačelnika.

Dodaje se da je "zadatak svih onih koji se bave sportom i vode sportske klubove da oporave klubove čija je finansijska situacija ugrožena i da pokažu velikom broju navijača da su sposobni i da mogu klub izvući iz finansijske krize". Zvanične međunarodne utakmice, kao i prijateljske utakmice, se organizuju i odvijaju po pravilima FIFA i UEFA i tu nema mesta politici, zaključuje se u saopštenju.

Ideju novosadskih mladića da ugoste selekciju Luganska osudili su danas Liga socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanska partija i zatražili od nadležnih da se oglase tim povodom.

Lovreković: Ne treba nam saglasnost

S druge strane, novi predsednik UO novosadskog niželigaša Tomislav Lovreković (25) kaže da ni od koga nije tražio odobrenje za odigravanje ove utakmice.

- Smatram da nam to odobrenje nije ni potrebno, pošto to neće biti zvanična utakmica, već druženje uz sportsku igru. Mislim da za to ne treba tražiti ničiju saglasnost, kao što je ne tražimo kada prijatelje pozivamo na ručak - rekao je Lovreković.

Srpskoj javnosti još nije poznato ko zaista stoji iza ove ideje i ko su ljudi koji su preuzeli rukovođenje klubom sa Detelinare.

  • НиколаНС

    30.07.2014 20:58
    @Xyz
    Они су држављани САД и са мном немају ништа заједничко. Сигуран сам да немају намеру да се враћају да живе у Србији. Не бих ни ја. Тако да ме они не интересују. Ни колико их је ни како би гласали. Не знам каква је законска регулатива око тога, али ја им свакако не бих дозволио да гласају на нашим изборима.
  • hm

    30.07.2014 20:13
    U saopstenju Grada tri puta se navodi " da medjunarodnu politiku vodi Vlada". Toliko o idolopoklonstvu. Medjutim, ovo treba spreciti pod hitno i to bi trebala da uradi upravo Vlada. Cinjenice su sledece: 1. Ukrajina nikada nije priznala Kosovo, a Lugansk je deo Ukrajine. 2. Odigravanjem utakmice sa NR Lugansk mi de facto priznajemo Narodnu Republiku Lugansk, pa sta onda sprecava Ukrajinu da prizna Kosovo. 3. Posredno, odigravanjem utakmice priznajemo i Kosovo. 4. FSS-u se nanosi ogromna steta i potencijalna kazna od FIFA i UEFA. 5. Kosovo sutra moze da zatrazi da igra bilo s kim i da trazi da igra kvalifikacije za EURO.
    Klub ugasiti i obrisati iz registra!
  • 30.07.2014 08:38
    samo nek oni brane SNS
    Ha,ha,pa mi ne moramo da se trudimo,ova Treca Srbija ima da dodje glave sadasnjim vladarima!
    Uzgred,ti vladari ih gaje i misle da ovi za njih samo obavljaju prljave poslove,ala ce se iznenaaaditii...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti