Sević: Novi Sad neće trpeti zbog kašnjenja budžeta

Predsednik Skupštine grada Siniša Sević rekao je za 021 da funkcionisanje grada neće biti ugroženo zbog kašnjenja donošenja i usvajanja budžeta Novog Sada.
Predsednik Skupštine grada Novog Sada Siniša Sević rekao je za 021 da ne može da komentariše razloge kašnjenja donošenja i usvajanja gradskog budžeta, ali da funkcionisanje grada zbog toga neće biti ugroženo.

Kako je naveo, jedina opasnost bila bi da se budžet ne usvoji do 31. decembra u ponoć, što neće biti situacija.

"Očekujem da ćemo u ponedeljak imati jednu konstruktivnu raspravu, što je uobičajeno kada se na dnevnom redu nađe budžet ili njegov rebalans. Ako budžet ne usvojimo do 31. decembra, grad prelazi na privremeno finansiranje naredna tri meseca. To je nešto što bi bilo najgore za Novi Sad", rekao je Sević za naš portal i dodao da se često dešava da se budžet usvoji, a tokom godine pretrpi jedan ili dva rebalansa.

Predsednik Skupštine grada rekao je da se u gradu uglavnom vodi komunalna politika, ali nije želeo da komentariše da li je takva politika razlog kašnjenja donošenja budžeta. On je rekao da je ove godine bilo manje povreda poslovnika u odnosu na 2012. godinu, što znači da je ove godine unapređenja demokratija unutar Parlamenta i smanjen broj incidenata. Dodao je da se nada da će naredne godine sednica počinjati na vreme, za razliku od ove godine kada su sednice uglavnom kasnile.

Računajući sednicu u ponedeljak, 29. decembra, ove godine je održano devet sednica Skupštine grada, a usvojeno oko 600 akata.

"Ova brojka odgovara ustaljenoj dinamici rada Skupštine grada. Bilo je više i manje obilnih sednica, kao i onih posebnih - na kojima su dodeljivana priznanja Novosađanima", rekao je predsednik Skupštine.

Sević je rekao da će naredne godine biti uveden novi elektronski sistem za distribuciju skupštinskog materijala, što će olakšati rad odbornicima.

Podsetimo, budžet grada Novog Sada trebalo je da bude usvojen najkasnije 20. decembra, što predstavlja zakonski rok. Kako saznaje 021, razlog za kašnjenje su problemi u novosadskim javnim preduzećima, koja nisu definisala planove poslovanja. (Gorica Nikolin - gorica@021.rs)

  • @Bulevarac

    26.12.2014 20:35
    pijaca
    što kaže bivši navijač želje: "mi to preko stimulacija...."
  • Adonis 74

    26.12.2014 20:20
    Obeštećenje
    Problem je kako nadoknaditi ona tri i po miliona evra isplaćenog Majinog obeštećenja i kako obezbediti novac za eventualna(izgledna) nova obeštećenja. Pitaćete se: a koja? Pa, to i vrapci već znaju.
  • Laufer

    26.12.2014 19:12
    RESENJE JEDINO
    Samo uvesti privremene mere HITNO i rasterati lopove koji ponizavaju komunalni sektor, najbezbolnije resenje za gradonacelnika ,,,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti