Bend "Northwest" 21. februara u KC Lab

Eksperimentalni dream pop bend iz Engleske, Northwest, održaće koncert 21. februara u Kulturnom centru Lab.
Kao podrška nastupiće art-rock projekat Al Berkowitz (London) i lokalni ambijent lo-fi duo Drimkraft i Ivan Čkonjević.
 
Program počinje u 21 čas, a cena ulaznice je 200 dinara.
 
Northwest trenutno važi za jedan od najperspektivnijih umetničkih projekata na nezavisnoj muzičkoj sceni. Njihov zvuk definisan je kao "nostalgičan, nov, eksperimentalan, sinematičan, eteričan" i upoređivan sa delima velikana kao što su Portishead, Cocteau Twins, Debussy i Rober Wyatt.
 
Al Berkowitz je art rock projekat pod vođstvom kompozitora i producenta Ignacia Simóna (Northwest). Do sada su objavili dva studijska albuma, "Barely Nice" (2009) i “A Long Hereafter / Nothing Beyond” (2013), izdanja koja su osvojila sjajne recenzije, naročito u Španiji, Austriji i Velikoj Britaniji. Na koncertu u Novom Sadu Ignacio Simón nastupiće solo i na akustičnoj gitari izvesti nekoliko Al Berkowitz numera.
 
"Drimkraft" je lo-fi projekat Igora Devića (jednog od osnivača alternativnog sastava Hton). Centralnu postavku ovog minimalističkog opusa prožimaju noćne periferne vizjije, spora pulsirajuća hipnoza i ambijentalna elektronika. Krajem 2017.godine projekat Drimkraft se udružuje sa ambijentalnim umetnikom i multiinstrumentalistom Ivanom Čkonjevićem, sa kojim objavljuje aktuelno izdanje "Mesečarenje".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič