Urnebes salata uglavnom se servira uz roštiljsko meso ili pečenje, a svakako je jedna od omiljenih priloga pravih gurmana.
Ukusna je, pa nije pogrešno i ako je namažete samo na hleb.
U originalni recept ide kajmak, iako mnogi češće stavljaju krem sir ili pavlaku. Ovaj pikantni dodatak može da se servira na različite načine, ali na trpezi će najlepše izgledati ako od smese napravite kuglice, prenosi Stvar ukusa/Mondo.
Sastojci:
500 g sitnog sira
3 kašičice aleve paprike
3 čena belog luka
2 kašike kajmaka
1 kašika tucane paprike
1 kašika ulja
so
Priprema:
Beli luk sitno naseckajte, pa ga stavite u činiju, a potom dodajte preostale sastojke.
Sve dobro umutite mikserom na najmanjoj brzini, pa ukoliko je potrebno po ukusu dodajte još neki začin. Ukoliko želite urnebes možete da služite u činiji ili da formirate kuglice željene veličine. U ova slučaja pre služenja ostavite da u frižideru odstoji najmanje tri sata pre služenja.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 5
nislija
Jovana
Nemanja
Prijatno!
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar