Odličan prilog uz roštilj: Krompir sa ruzmarinom i belim lukom

Donosimo vam jedan zanimljiv i ukusan prilog uz prvomajski roštilj - krompir sa ruzmarinom i belim lukom.
Odličan prilog uz roštilj: Krompir sa ruzmarinom i belim lukom
Foto: Pixabay
Može se služiti i kao glavno jelo.
Od sastojaka je potrebno šest do osam krompira, četiri kašike maslinovog ulja, dva čena belog luka, so, biber, peršun i ruzmarin.
Priprema:
 
Krompir oljuštiti i iseći na četvrtine ili po želji. Odmah ga začiniti solju, biberom, uljem i peršunom.
 
Staviti sve u posudu u kojoj ćete peći.
 
Zatim posuti ruzmarinom, pa peći na 190 stepeni. Pred kraj dodati iseckan beli luk i peći još malo.
 
Krompir je gotov kada omeša i dobije lepu boju.
 
Poslužiti toplo kao prilog ili kao glavno jelo, po izboru.
 
Prijatno!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti