Ovo je pet grešaka zbog kojih pohovano meso ne ispadne onako kako bismo želeli
Savršeni poh ima hrskavu koricu i dobro pečenu, ali sočnu unutrašnjost.
Foto: Pixabay
Da biste postigli taj efekat trebalo bi da izbegavamo sledeće greške, piše Pun kufer.
1. Pohujemo meso različite debljine i veličine
Većim komadima mesa potrebno je više vremena za termičku obradu od onih manjih.
Upravo zato trebalo bi da izbegavate simultano pohovanje komada mesa različite veličine i debljine (npr. pileća prsa i batake) u istom tiganju, te vađenje u isto vreme. U suprotnom ćemo jedan komad mesa presušiti, dok će drugi ostati nedovoljno pečen.
Umesto toga bilo bi najbolje da meso jednake debljine pečete u isto vreme.
2. Zaboravljamo na čekić za meso
Jeftini komadi mesa idealni su za pohovanje, no pritom treba znati da će dobar ukus imati samo oni komadi koje ste prethodno omekšali.
Bez obzira na to koliko ste tanke komade mesa kupili, dodatno ih stanjite čekić za meso ili se poslužite nekim drugim predmetom.
Na taj način bićete sigurni da će se meso dobro ispeći.
3. Pohujemo meso koje smo upravo izvadili iz frižidera
Ako hladan i vlažan komad mesa stavimo u zagrejan tiganj, izazvaćemo prskanje ulja na sve strane, te umanjiti mogućnost da ispržimo hrskave odreske.
Meso bi trebalo da izvadimo ih frižidera pola sata pre paniranja, te ga obavezno posušimo papirom pre stavljanja u jaje, brašno i prezlu.
Na taj način sprečićete odvajanje paniranog omotača od mesa kad ga stavite u vreo tiganj.
4. Štedimo na prezli
Da bi odrezak imao ukusan i hrskav omotač, potrebno ga je umočiti u namirnice za paniranje nekoliko puta.
Budite temeljni i prekrijte jajima, brašnom i prezlom svaki deo površine odreska, te tako obezbedite neponovljiv gastronomski užitak.
Nemojte se ustručavati i utisnite prezlu što jače po površinu mesa.
5. Zaboravljamo na začine
Ukoliko utrljate samo malo soli u meso pre paniranja, moguće je da završni proizvod neće biti dovoljno začinjen.
Posolite jaja i brašno, a u prezle možete da dodate i nešto sitno naseckanog začinskog bilja, te tako odrescima podariti dodatnu dozu ukusa.
Savet plus:
Ne zaboravite pečeno meso staviti na papirni ubrus kako bi upio višak masnoće.
Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.
Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H
Ostalo iz kategorije Život - Recepti
Neće ni mrvica ostati: Čokoladni kolač sa makom, bananama i malo ruma
27.10.2025.•
1
Ako ste ikada tražili kolač koji spaja bogatstvo čokolade, jedinstvenu teksturu maka i prirodnu slatkoću zrelih banana - ovo je pravi recept za vas.
Predlog za ručak: Limun‑rikota pasta
26.10.2025.•
0
Recept je jednostavan, brzo se sprema, a efektan je izgledom i ukusom.
Potaž od karfiola i praziluka: Jednostavan i topao obrok za jesenje dane
25.10.2025.•
0
Lagani, kremasti potaž od karfiola i praziluka pravo je rešenje kada želite nešto hranljivo, brzo i ukusno, a da nije ni od brokolija ni od bundeve.
Ideja za doručak: Sirniki - palačinke od svežeg sira koje se spreme za 15 minuta
24.10.2025.•
0
Palačinske od svežeg sira, poznate kao sirniki, savršen su brzi doručak ili desert kada želite nešto slatko.
Lagano osveženje: Krem od mandarina
23.10.2025.•
0
Sezona je mandarina, pa vam danas donosimo recept za krem od mandarina.
Predlog za večeru: Ukusan namaz od tunjevine
22.10.2025.•
1
Ukoliko razmišljate šta biste mogli da prezalogajite, imamo jedan predlog. U pitanju je namaz od tunjevine.
Šmek jeseni: Late kafa sa bundevom
22.10.2025.•
0
Sezona je bundeve i svih divota koje se od nje prave. Danas vam predlaženo ovu finu kafu sa pireom od bundeve i mešavinom začina za recepte sa bundevom.
Potaž od brokolija: Kako pripremiti?
21.10.2025.•
0
Potaž od brokolija je lagano i hranljivo jelo koje se priprema brzo i jednostavno, a pogodno je kao predjelo ili večera.
Predlog za fin doručak: Jaja u tortilji
20.10.2025.•
3
Jaja su mnogima omiljen način da započnu dan, jer su uglavnom laka za pripremu, svima dostupna, ukusna i sita.
Probajte ovu varijantu: Pire krompir će imati bolji ukus ako mu dodate jedan sastojak
19.10.2025.•
1
Pire krompir je idealan dodatak ručku. Jedan jednostavan korak prilikom kucanja će mu dati još bolji ukus.
Predlog za ručak ili večeru: Kremasta testenina s piletinom i sušenim paradajzom
19.10.2025.•
2
Ako volite jela koja spajaju jednostavnost i bogat ukus, ova kremasta testenina s piletinom i suvim paradajzom biće pravi pogodak.
VIDEO: Ledena kafa sa tahinijem - orašasto osveženje koje osvaja društvene mreže
19.10.2025.•
0
Napitak koji se brzo širi društvenim mrežama, ledena kafa sa tahinijem kombinuje bogati ukus paste od susama sa kafom i mlekom - rezultat je kremast, orašast i iznenađujuće osvežavajuć.
Lava kolač kod kuće: Jednostavan recept za popularni desert
18.10.2025.•
0
Lava kolač je desert koji je stekao popularnost širom sveta zbog svoje karakteristične kombinacije.
Hleb iz lonca: Evo kako ga možete napraviti
17.10.2025.•
0
Hleb iz lonca - ukusan, jednostavan za praviti, ne mora se čak ni mesiti.
Zabavan i lagan doručak: Jaja u povrćnom oblaku
16.10.2025.•
2
Jaja su zdrav i ukusan način da započnete dan, ali mogu dosaditi ako ih uvek jedete na isti način.
Zapečene tikvice sa sirom i kinoom: Bez mesa, idealne za ručak ili večeru
15.10.2025.•
0
Ako tražite lagano, ali zasitno jelo koje spaja kremast sir, osvežavajuće tikvice i nutritivnu kinoa – ovo je pravi izbor.
Mogu i kao desert i kao doručak: Palačinke sa blagim ukusom kokosa
15.10.2025.•
1
Ako imate malo više vremena da se posvetite spremanju obroka, preporučujemo vam da probate palačinke sa blagim ukusom kokosa.
Pita sa višnjama: Kako se priprema?
14.10.2025.•
4
Hrskava korica, sočan fil i bogat ukus višanja - ova pita je jednostavna za pripremu, a izgleda i miriše kao da je iz pekare.
Meksička inspiracija: Kafa sa čokoladom, čilijem i cimetom
14.10.2025.•
0
Malo egzotike i promene nije naodmet, pa vam dana preporučujemo kafu sa čokoladom, čilijem i cimetom.
Smoki i jogurt: Jeste li probali?
13.10.2025.•
8
Postoje kombinacije koje mnogima nisu pale na pamet, a jednostavno su dobre. Jedna od njih je kombinacija flipsa i jogurta.
Predlog za ručak: Kremasti rižoto sa piletinom
13.10.2025.•
0
Danas vam donosimo recept za jednostavan i kremast rižoto sa piletinom - nije previše skup, a ukusan je i praktičan.
Komentari 2
Milan
Zemlja čudesa
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar