
Ovo je pet grešaka zbog kojih pohovano meso ne ispadne onako kako bismo želeli
Savršeni poh ima hrskavu koricu i dobro pečenu, ali sočnu unutrašnjost.

Foto: Pixabay
Da biste postigli taj efekat trebalo bi da izbegavamo sledeće greške, piše Pun kufer.
1. Pohujemo meso različite debljine i veličine
Većim komadima mesa potrebno je više vremena za termičku obradu od onih manjih.
Upravo zato trebalo bi da izbegavate simultano pohovanje komada mesa različite veličine i debljine (npr. pileća prsa i batake) u istom tiganju, te vađenje u isto vreme. U suprotnom ćemo jedan komad mesa presušiti, dok će drugi ostati nedovoljno pečen.
Umesto toga bilo bi najbolje da meso jednake debljine pečete u isto vreme.
2. Zaboravljamo na čekić za meso
Jeftini komadi mesa idealni su za pohovanje, no pritom treba znati da će dobar ukus imati samo oni komadi koje ste prethodno omekšali.
Bez obzira na to koliko ste tanke komade mesa kupili, dodatno ih stanjite čekić za meso ili se poslužite nekim drugim predmetom.
Na taj način bićete sigurni da će se meso dobro ispeći.
3. Pohujemo meso koje smo upravo izvadili iz frižidera
Ako hladan i vlažan komad mesa stavimo u zagrejan tiganj, izazvaćemo prskanje ulja na sve strane, te umanjiti mogućnost da ispržimo hrskave odreske.
Meso bi trebalo da izvadimo ih frižidera pola sata pre paniranja, te ga obavezno posušimo papirom pre stavljanja u jaje, brašno i prezlu.
Na taj način sprečićete odvajanje paniranog omotača od mesa kad ga stavite u vreo tiganj.
4. Štedimo na prezli
Da bi odrezak imao ukusan i hrskav omotač, potrebno ga je umočiti u namirnice za paniranje nekoliko puta.
Budite temeljni i prekrijte jajima, brašnom i prezlom svaki deo površine odreska, te tako obezbedite neponovljiv gastronomski užitak.
Nemojte se ustručavati i utisnite prezlu što jače po površinu mesa.
5. Zaboravljamo na začine
Ukoliko utrljate samo malo soli u meso pre paniranja, moguće je da završni proizvod neće biti dovoljno začinjen.
Posolite jaja i brašno, a u prezle možete da dodate i nešto sitno naseckanog začinskog bilja, te tako odrescima podariti dodatnu dozu ukusa.
Savet plus:
Ne zaboravite pečeno meso staviti na papirni ubrus kako bi upio višak masnoće.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H
Ostalo iz kategorije Život - Recepti
Za ukusan i zdrav početak dana: Kajgana sa avokadom i paradajzom
29.04.2025.•
3
Ova kajgana je bogata zdravim mastima i vitaminima, idealna za lagani obrok.
Za doručak, užinu i ručak: Slani mafini sa mladim lukom
28.04.2025.•
0
Slani mafini sa mladim lukom biće pravo osveženje na vašoj prolećnoj trpezi ukoliko tražite slani zalogaj koji se može jesti za doručak, užinu ili kao dodatak ručku.
Sočna piletina sa krompirom i kremastim sosom od pečuraka
27.04.2025.•
0
Celo jelo pravi se u samo jednom tiganju za maksimalan ukus i minimalno čišćenje.
Ako volite bolonjeze špagete - napravite ih sa pečenim povrćem i sočivom
24.04.2025.•
0
Špagete bolonjeze su mnogima omiljeno jelo, ali je nekad dobro napraviti malu promenu.
Brzi voćni desert u čaši
24.04.2025.•
0
Danas vam donosimo jednostavan i brz recept za voćni desert u čaši koji ne zahteva pečenje i može se praviti s bilo kojim sezonskim ili zamrznutim voćem.
Lazanja sa tikvicama - zdravija, a jednako ukusna varijacija klasika
23.04.2025.•
0
Danas vam donosimo recept za zdraviju verziju lazanje koja je bogata vlaknima, niskokalorična i jednostavna za pripremu.
Da vas osveži za početak dana: Smuti sa bobičastim voćem i čia semenkama
22.04.2025.•
1
Uvek dobro dođe mala doza energije koja će učiniti da ste siti do ručka ili bar drugog doručka. Još ako su sastojci iole zdravi - pun pogodak.
Recept: Pasta sa piletinom i pečurkama u krem sosu
21.04.2025.•
0
Znamo da je na stolu ostalo svega od praznika, ali da podsetimo na jedan recept, možda će zatrebati u narednim danima.
Mediteranska voćna salata sa jogurt-prelivom i hrskavim semenkama
20.04.2025.•
0
Danas vam donosimo recept za zdrav, brz i osvežavajuć desert koji možete spremiti za samo za 10 minuta.
Predlog za Uskršnji desert: Osvežavajuća torta sa limunom i malinama
19.04.2025.•
0
Uskršnji ručak svakako je jedan poseban događaj za porodicu, a dodatno može biti sladak uz fin desert da objedini ceo obrok.
Ideja za nedelju: Uskršnja pogača
18.04.2025.•
0
Uskršnja pogača je idealna za nedeljni doručak, uz kuvana jaja, šunku i sve što poslužujete.
Elegantna jaja za Uskrs: Potrebni su vam samo crveno vino i šećer
17.04.2025.•
1
Jaja kuvana u vinu i šećeru je stara tehnika farbanja koja daje jajima tamnu, elegantnu boju sa nežnim sjajem, obično braon do bordo nijanse.
Brza pica sa povrćem i jogurtom - zdrava varijacija na omiljenu temu
17.04.2025.•
1
Pica ne mora obavezno da bude u nezdrava. Plus, ako je zdrava - ne znači da ne može da bude ukusna, pa vam donosimo upravo takav jedan recept.
Vegetarijanska musaka - ukusna i sita, a zdrava
16.04.2025.•
0
Danas vam donosimo recept za ukusnu, zdravu i zanimljivu vegetarijansku musaku.
Fritata sa povrćem i sirom - za ukusan početak dana
14.04.2025.•
0
Ova fritata je jednostavna za pripremu, bogata hranljivim materijama i ne košta mnogo.
Zdravi desert sa grčkim jogurtom, medom i voćem
13.04.2025.•
0
Ovaj brzinski dezert će vam utoliki "glad" za slatkim i dati dodatnu energiju koja vam je potrebna tokom dana, a ujedno je i zdrav.
Zalogaj Bliskog istoka za ručak: Začinjena mlevena junetina sa povrćem i pirinčem
13.04.2025.•
0
Ovaj lak, zdrav i jeftin ručak inspirisan je tursko-bliskoistočnom kuhinjom.
VIDEO: Tornado kajgana hit na mrežama
13.04.2025.•
0
Jaja su mnogima svakodnevna namirnica, skoro svako ih uvek ima u frižideru, pa vam ovaj put donosimo viralni recept za kajganu koja je popularno nazvana "tornado jaja".
Nordijski ovseni doručak s jogurtom i voćem
13.04.2025.•
0
I danas vam donosimo jedan zdrav, a ukusan doručak - nordijski ovseni doručak s jogurtom i voćem.
Predlog za laganu, prolećnu musaku: Vratimo se tikvicama
10.04.2025.•
0
Proleće je vreme kada se na pijacama u ponudi nalazi raznoliko povrće koje uvek može biti kvalitetan sastojak za lagani ručak, a jedan od njih je i tikvica.
Predlog za zdrav, brz, jeftin i ukusan doručak: Ovsena kaša sa bananom i kikiriki puterom
10.04.2025.•
1
Danas vam donosimo predlog za super doručak - zdrav je, brz, jeftin i ukusan. U pitanju je ovsena kaša sa bananom i kikiriki puterom.
Komentari 2
Milan
Zemlja čudesa
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar