Jednostavan trik za uvek ukusna pileća krilca

Pileća krilca mnogi vole da pojedu, a mogu se jesti u raznim prilikama.
Jednostavan trik za uvek ukusna pileća krilca
Foto: Pixabay

Ono što bi bilo dobro da uradite, ukoliko ih sami pravite, jeste da ih pre pečenja premažete kiselim mlekom, majonezom i začinima.

Kako da pripremite dobra pileća krilca?

Potrebno vam je:
 
  • šest komada pilećih krilaca
  • 240 grama kiselog mleka
  • 70 grama majoneza
  • 60 grama parmezana
  • kašika belog luka u prahu
  • kašika slatke paprike u prahu
  • pola kašičice luka u pravu
  • pola kašičice kajenskog bibera
  • biljno ulje za pečenje
  • so
  • začinsko bilje
Pripremite tako što ćete rernu zagrejati na 190 stepeni. Poselite obe strane piletine. U činiji pomešajte kiselu pavlaku, majonez, parmezan i sve začine. 
 
Krilca stavite u tepsiju, a preko njih ravnomerno prelijte dobijenu smešu od mleka, majoneza i začina. Sve to pecite otprilike pola sata.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti

Brz i sočan čokoladni kolač

Ako tražite recept za kolač koji se brzo pravi, ne zahteva mnogo sudova, a uz to je neverovatno ukusan i sočan – ovo je pravi izbor za vas.

Brzi letnji desert: Jogurt, breskve i plazma

Kada je vruće, poslednje što želimo jeste da palimo rernu. Srećom, postoji rešenje koje ne traži kuvanje, pečenje ni sate u kuhinji – a rezultat je lagan, ukusan i osvežavajuć dezert.

Jedna varijanta pite s krompirom ili krompiruše

Krompiruša je jedno od onih jela koje miriše na detinjstvo, na dom i jednostavnu, toplu kuhinju. Skromna, a bogata ukusom, ova pita idealna je za doručak, lagani ručak uz čašu jogurta, ili večeru.