VIDEO Ako pravite jaja "na oko": Dodajte malo vode prilikom prženja

Kako biste spremili savršeno pržena jaja "na oko", može vam pomoći trik podeljen na Tiktoku.
VIDEO Ako pravite jaja "na oko": Dodajte malo vode prilikom prženja
Foto: Pixabay
Prilikom spremanja jaja često se ispostavi da je belance sirovo, a kako bi se održala ravnoteža gde je belance potpuno kuvano, a žumance tečno, prilikom spremanja jaja potrebno je dodati vodu, zbog čega će prženje više biti kao kuvanje na pari.
 
Kako spremiti jaja "na oko" - zagrejte tavu, ulijte malo ulja i pržite jaja nekoliko sekundi i čim belance počne da "gubi" providnost, dodajte vodu. Nastavite da kuvate jaja ispod poklopca.
Uzevši u obzir da će voda u kombinaciji s uljem izazvati prskanje, tavu obavezno prekrijte poklopcem. Poklopac vam istovremeno može poslužiti da naspete vodu kao što je prikazano na snimku s Tiktoka.
Alternativno, možete zagrejati tavu, a zatim sipati tanak sloj vode na dno tako da prekrije tavu. Kada voda proključa, razbijte jaja da se žumance ne bi raširilo, smanjite vatru, poklopite i kuvajte dva minuta.
 
@seanjimminsonfitness Fried egg hack! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ How would you rate this hack? ⬇️ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Tag someone who makes terrible fried eggs ⏬ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #fyp #foryoupage #hack #egghack #lifehack ♬ Spinnin - Connor Price & Bens
  • Kuvar amater

    03.01.2024 20:10
    Pre "saveta" probati...
    Ja u vrelo ulje uvek ubacim "prstohvat" soli da ne prska okolo, pa tek onda u tiganj ubacim razbijeno jaje... So je higroskopna i služi da *spreči* prskanje po šporetu i okolini.
  • Sofija

    31.12.2023 13:34
    Toliko ce prskati i praskati da ce vam kuhinja biti pegava od masti.a jaja...pa ne znam:)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti