Da vas zagreje na kišni i prohladni dan - pileći paprikaš sa knedlama

Ako do sada niste sami pravili paprikaš - uobičajeno jelo na trpezi mnogih u Srbiji i šire - evo klasičnog recepta za ovo fino jelo.
Da vas zagreje na kišni i prohladni dan - pileći paprikaš sa knedlama
Foto: Screenshot (Youtube/Cooking Ideas)
Danas vam donosimo recept za pileći paprikaš sa knedlama - jelo bogato paprikom i piletinom, sa mekim knedlama od jaja.
Sastojci:
 
2 kašike ulja ili masti
 
1 veliki luk, sitno iseckan
 
2 čena belog luka, mlevena
 
1 kašika slatke aleve paprike (plus još po ukusu)
 
1/2 kašičice ljute paprike (opciono)
 
1,2 kg piletine sa kostima i kožom (najbolje su bataci i karabataci)
 
So i biber po ukusu
 
1 šolja pilećeg bujona
 
1/2 šolje pavlake
 
1 kašika brašna (opciono, za zgušnjavanje)
Priprema paprikaša:
 
U velikom loncu zagrejte ulje ili mast na srednjoj vatri. Dodajte luk i dinstajte dok ne omekša i porumeni, oko 6-8 minuta.
 
Sklonite lonac sa vatre na kratko da umešate beli luk i papriku (da ne bi zagorela paprika), pa vratite na vatru.
 
Dodajte komade piletine, začinite solju i biberom i malo popržite sa svih strana.
 
Sipajte pileci bujon, poklopite, smanjite toplotu i krčkajte 35-45 minuta dok piletina ne omekša.
 
U manjoj činiji pomešajte pavlaku sa brašnom (ako koristite), dodajte malo vrele tečnosti, pa umešajte u šerpu.  Krčkajte 5-10 minuta da se sos zgusne. 
 
Ne kuvati kada se doda pavlaka.
 
Sastojci za knedle:
 
2 šolje višenamenskog brašna
 
2 velika jaja
 
1/2 kašičice soli
 
1/2 šolje vode (približno, prilagodite po potrebi)
Priprema knedli:
 
U činiji pomešajte brašno, so, jaja i vodu da napravite gusto, lepljivo testo. Trebalo bi da bude gušće od testa za palačinke, ali i dalje pada sa kašike.
 
U vrelu vodu ubacite male komade testa pomoću kašike.
 
Knedle su gotove kada isplivaju na površinu (oko 2–3 minuta). 
 
Knedle dodajte u paprikaš.
 
Druga verzija je da napravite knedle i umesto da ih kuvate posebno, ubacite ih u šerpu sa paprikašem desetak minuta pre nego što je celo jelo gotovo.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti

Domaće kiselo mleko od samo 3 sastojka

Iako se kiselo mleko danas lako može kupiti u svakom marketu, većina ljudi se verovatno s nostalgijom seća detinjstva kada su ovaj mlečni proizvod mame i bake pravile kod kuće.

Brzi voćni desert u čaši

Danas vam donosimo jednostavan i brz recept za voćni desert u čaši koji ne zahteva pečenje i može se praviti s bilo kojim sezonskim ili zamrznutim voćem.