Danas vam donosimo recept za pileći paprikaš sa knedlama - jelo bogato paprikom i piletinom, sa mekim knedlama od jaja.
Sastojci:
2 kašike ulja ili masti
1 veliki luk, sitno iseckan
2 čena belog luka, mlevena
1 kašika slatke aleve paprike (plus još po ukusu)
1/2 kašičice ljute paprike (opciono)
1,2 kg piletine sa kostima i kožom (najbolje su bataci i karabataci)
So i biber po ukusu
1 šolja pilećeg bujona
1/2 šolje pavlake
1 kašika brašna (opciono, za zgušnjavanje)
Priprema paprikaša:
U velikom loncu zagrejte ulje ili mast na srednjoj vatri. Dodajte luk i dinstajte dok ne omekša i porumeni, oko 6-8 minuta.
Sklonite lonac sa vatre na kratko da umešate beli luk i papriku (da ne bi zagorela paprika), pa vratite na vatru.
Dodajte komade piletine, začinite solju i biberom i malo popržite sa svih strana.
Sipajte pileci bujon, poklopite, smanjite toplotu i krčkajte 35-45 minuta dok piletina ne omekša.
U manjoj činiji pomešajte pavlaku sa brašnom (ako koristite), dodajte malo vrele tečnosti, pa umešajte u šerpu. Krčkajte 5-10 minuta da se sos zgusne.
Ne kuvati kada se doda pavlaka.
Sastojci za knedle:
2 šolje višenamenskog brašna
2 velika jaja
1/2 kašičice soli
1/2 šolje vode (približno, prilagodite po potrebi)
Priprema knedli:
U činiji pomešajte brašno, so, jaja i vodu da napravite gusto, lepljivo testo. Trebalo bi da bude gušće od testa za palačinke, ali i dalje pada sa kašike.
U vrelu vodu ubacite male komade testa pomoću kašike.
Knedle su gotove kada isplivaju na površinu (oko 2–3 minuta).
Knedle dodajte u paprikaš.
Druga verzija je da napravite knedle i umesto da ih kuvate posebno, ubacite ih u šerpu sa paprikašem desetak minuta pre nego što je celo jelo gotovo.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar