
Savršeno za vrućine: Ledena limunada sa krastavcem i nanom
Evo još jednog osvežavajućeg recepta za vruće letnje dane – nešto što rashlađuje, puni energijom i lako se pravi.

Foto: Pixabay
Sastojci
Litar hladne vode (može i kisele)
Veći limun (ili 2 manja), isečen na kolutove
Pola krastavca, oljušten i isečen na tanke kolutove
10–15 listova sveže nane (mente)
Kockice leda (po želji)
Kašika meda ili smeđeg šećera (po ukusu)
Priprema
U veliki bokal ubaciti kolutove limuna i krastavca.
Dodajte listove nane – možete ih malo protrljati prstima da puste miris.
Sipajte hladnu vodu (ili kiselu).
Dodajte med i promešaj dok se ne rastopi. Ako koristite šećer, najbolje je prvo ga rastvoriti u malo tople vode pa onda dodati.
Ubacite led i ostavite ga u frižideru minimum 30 minuta da se sve lepo ohladi i pomešaju ukusi.
Bonus savet
Ako želite dodatno rashlađenje – dodajte i par kolutova limete ili malo naribanog đumbira.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H
Ostalo iz kategorije Život - Recepti
Letnji hit sa mirisom Mediterana: Brancin s limunom i svežim biljem
23.07.2025.•
3
Ako vam je potreban predah od teške hrane i želite nešto lagano, brzo i osvežavajuće — brancin iz rerne je pravi izbor.
Domaća štrudla sa makom: Pogledajte recept
22.07.2025.•
1
U vremenu kada su instant poslastice dostupne na svakom koraku, domaća štrudla sa makom i dalje zauzima posebno mesto na trpezama.
Sočna piletina iz rerne sa povrćem: Ručak bez stresa
21.07.2025.•
0
Ako tražite brz, zdrav i ukusan obrok koji ne zahteva mnogo vremena ni veštine, ova piletina iz rerne sa povrćem je pravi izbor za vas.
Banana split: Kako ga pripremiti kod kuće?
20.07.2025.•
0
Klasični banana split pretvoren u modernu, pojedinačnu porciju u čaši - savršen letnji dezert koji kombinuje sladoled, voće i čokoladu.
Predlog za nedeljni ručak: Punjene paprike na francuski način
20.07.2025.•
0
Paprike punjene mesom su jelo koje svaka kultura priprema na svoj način, dok ih na Balkanu često kuvamo u paradajz sosu, Francuzi ih najradije peku u rerni.
Letnja salata sa fetom: Osveženje u tanjiru
18.07.2025.•
0
Kada temperature porastu, nema boljeg obroka od lagane, osvežavajuće salate.
Čokoladni mafini - sočni, ukusni i brzo se pripremaju
13.07.2025.•
0
Ako vam se jede nešto čokoladno, a nemate puno vremena za pripremu, ovi mafini su pravi izbor.
Idealno za vrele letnje dane: Voćne kocke sa jogurtom i limunom
13.07.2025.•
0
Danas vam donosimo još jedna osvežavajući desert koji ne zahteva pečenje, a sigurno će vam prijati kada živa u termometru skoči iznad 30 stepeni.
Zeleni smuti za energetski start dana: Ukusan način da unesete vitamine
12.07.2025.•
0
Ako tražite brz i zdrav doručak koji će vam dati energiju, a ne oduzeti mnogo vremena – zeleni smuti je pravi izbor.
Slojeviti kolač sa dve vrste pudinga, bananama i rumom
10.07.2025.•
0
Danas vam donosimo recept za sočan kolač od dve vrste pudinga, banana i rumom koji ne zahteva uključivanje rerne, a osvežiće vas tokom predstojećih vrelih dana.
Zdravi sladoled od banane, kokosa i vanile
07.07.2025.•
0
Osim što osvežava, sladoled može da bude i zdrav, a da ne izgubi na ukusu. Danas vam donosimo recept za ovaj mnogima omiljeni desert od banane, kokosa i vanile, koji možete spremiti za čas.
Brzo osveženje bez stajanja kraj šporeta: Pita od limuna i kokosa
06.07.2025.•
0
Ova lagana pita dobro će doći u vrele dane, a dodatna prednost ovog recepta je - ne peče se.
Brze, zdrave i mekane kao duša: Projice sa sirom
03.07.2025.•
0
Danas vam donosimo recept za brze i zdrave projice sa sirom koje su ukusne, mekane i bogate vlaknima.
Recept dana: Sočni svinjski vrat iz rerne sa krompirom i aromatičnim začinima
29.06.2025.•
0
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a izuzetno ukusnim jelom koje će oduševiti celu porodicu - ovaj recept za pečeni svinjski vrat sa krompirom je pravi izbor.
Tri napitka koja spasavaju od dehidratacije: Sve možete napraviti kod kuće
28.06.2025.•
0
Dok se termometar penje do 37 stepeni, važno je da ostanemo hidrirani - ali ne bilo čime.
Musaka od tikvica i mlevenog mesa (bez krompira)
22.06.2025.•
0
Za razliku od klasične musake, ova varijanta je laganija, što je savršeno za vrele dane.
Idealno za vrele dane, pravi se za manje od 15 minuta: Brzi voćni parfe
22.06.2025.•
0
Danas vam donosimo jedan jednostavan, osvežavajuć i jeftin letnji desert koji se pravi za manje od 15 minuta - voćni jogurt parfe sa keksom.
Brz i sočan čokoladni kolač
21.06.2025.•
1
Ako tražite recept za kolač koji se brzo pravi, ne zahteva mnogo sudova, a uz to je neverovatno ukusan i sočan – ovo je pravi izbor za vas.
Brzi letnji desert: Jogurt, breskve i plazma
20.06.2025.•
2
Kada je vruće, poslednje što želimo jeste da palimo rernu. Srećom, postoji rešenje koje ne traži kuvanje, pečenje ni sate u kuhinji – a rezultat je lagan, ukusan i osvežavajuć dezert.
Kad nemate vremena ili vam se ne "kampuje" kraj šporeta: Brzi pirinač s piletinom i povrćem
18.06.2025.•
0
Kada je vruće i ne stoji vam se previše kraj šporeta, ili kad prosto nemate vremena, a želite sit, raznovrsan i ukusan ručak, tu je - pirinač s piletinom i povrćem.
Neki kažu da je ovo najbolja smesa za pohovanje
17.06.2025.•
0
Pohovano meso ili pohovano povrće poput tikvica ili patlidžana često su jelo na našim trpezama, a ukoliko želite da dobijete najbolji ukus i teksturu, u smesu za pohovanje dodajte pivo.
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar