Košarkaši ostali i bez Olimpijade

Košarkaši Srbije ostali su i bez Olimpijskih igara u Londonu.

Košarkaši Srbije ostali su i bez Olimpijskih igara u Londonu. Izabranici Dušana Ivkovića nisu uspeli da se oporave od eliminacije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, a meč protiv Grčke koji je bio odlučujući za plasman na kvalifikacioni turnir izgubili su 87:77.

žPoraz je mogao biti daleko ubedljiviji jer su Grci iskoristili nizak moral naših igrača i već u prvoj četvrtini napravili praktično nedostižnu razliku od neverovatnih 26 poena (34:8). Borusis je prosto bio nezaustavljiv danas ubacivši 27 poena, u našem timu treba pohvaliti Kešelja sa 22 koša.

Ivković tako nije uspeo da ispuni cilj zacrtan pre tri godine kada je formirao ovaj tim, a to je odlazak u London. Otežavajuću okolnost imao je i u tome što su se pre i tokom šampionata povredili Veličković, Rašić i Tepić, lakše i Krstić. Čini se da su "kola krenula nizbrdo" posle promašenog zicera Savanovića protiv Francuske a odmah potom je usledio i težak meč sa Litvanijom. Ipak će većini ostati neshvatljivo ono što su videli u mečevima sa Rusijom i Grčkom, a to je amaterizam igrača koji nastupaju za velike evropske klubove i zajedno igraju već tri godine.

Sada Srbiji predstoji meč za sedmo mesto protiv Slovenije pa je za očekivati da i taj susret izgube jer moral, želja i ambicija više ne postoji.

  • Andrija Šrek

    17.09.2011 09:34
    Očekivano
    Potpuno očekivana priča, zapravo tipična za sportiste iz Srbije. Mladi, talentovani, veoma rano odlaze u velike inostrane klubove koji igranu u Evro ligi, međutim tamo imaju vrlo malu minutažu i praktično ne da ne napreduju, nego stagniraju a i gube kontibuitet igara. Jasno je da onda u ključnim utakmicama ne mogu pružiti ono što se očekuje kad "zagusti". Posle toga pada moral, nisu dovoljno zreli da shvate koliko je važna utakmica kojom se kvalifikuju za predolimpijski turnir, itd.
    Rešenje je, na žalost daleko van domena košarke. Uslove za zadržavnje talenata i njihov razvoj može da ponudi samo stabilna država, koja ovde ne postoji.
  • cure

    16.09.2011 20:35
    samo citajte komentare na b92
    ova drzava je odavno izgubila dostojanstvo...mogu da napisem sta god zelim,majmune zabole.cik pa pusti komentar
  • зики

    16.09.2011 20:15
    без олимпијаде
    Очекивано!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).